Charity 2014 scouting

Charity 2014 Scouting

Ons eerste “charity jaar” heeft ons Chapter hulp geboden aan Scouting De Landgraaf uit Brunssum. Deze jeugdvereniging bestaat al vele jaren en heeft altijd door de steun en hulp van enthousiaste vrijwilligers bestaansrecht gehad. Begin 2014 sloeg het noodlot echter toe.

Na een brutale inbraak werd het scoutinggebouw door de dieven in brand gestoken. Vrijwel het hele scoutinggebouw inclusief inventaris ging in vlammen op.

De scouts hadden opeens geen onderkomen meer. Tenten, kookspullen, tal van spellen etc. etc. om het jaarlijkse kamperen mogelijk te maken waren eveneens verbrand.

Door het organiseren van een loterij tijdens de opendeurdagen van onze sponsordealer Dutch Hills Harley-Davidson® (waarvoor onze sponsordealer gratis de prijzen ter beschikking stelde), het organiseren van de eerste Charity-Ride incl. picknick en een spontane geldinzamelactie, kon het Limburg Chapter tijdens de openingsrit van 2015 onder belangstelling van de regionale pers maar liefst een bedrag van (afgerond) € 1.000,- doneren. Deze donatie vond plaats in de vorm van een aantal degelijke kooktoestellen waar de scouts vele jaren plezier aan zullen beleven.

Charity 2014 scouting1
Charity 2014 scouting2
Charity 2014 scouting3

Uit de foto’s blijkt dat de kooktoestellen tijdens het kamperen goed worden benut, we kregen ze van een trots bestuur van Scouting De Landgraaf gestuurd.

Wellicht gedreven door het succes van ons eerste charity jaar, besloot ook de H.O.G.®-Benelux vanaf 2015 om charity te verankeren binnen de activiteitenkalender. Alexandra Maljaars werd hiervoor als H.O.G.®-Benelux Charity Officer aangesteld. Haar eerste openbaar optreden in deze functie was tijdens de openingsrit in 2015 waar ons Chapter de donatie overhandigde aan scouting De Landgraaf!!