History 2000-2010

Activiteiten van ons “Chapter” tussen 2000 en 2010
2000

Het 7e jaar van ons Chapter met een rigoreuze wijziging. De exploitatie van Harley-Davidson® ging over van Hub van Laarschot naar They en Gertie Hamers te Sittard. Op termijn zou de vestiging ook verplaatst worden naar Sittard. De naam van ons Chapter zou dan niet meer aansluiten, dus heeft het bestuur in samenwerking met de nieuwe eigenaar een nieuwe naam voor het Chapter bedacht. En zo is de naam gewijzigd van Nuth Limburg Chapter > Limburg Chapter Netherlands te Sittard.

De maandelijke ride-outs bleven en het ledenaantal groeide, dat een rit met 40 personen niet vreemd was.

De European H.O.G.® Rally was in Spanje/Lloret de Mar. Een 10-tal leden zijn vertrokken richting de Costa Brava en hebben daar de Rally meegemaakt. Natuurlijk kom je, doordat je vaker deelneemt aan evenementen, altijd bekenden tegen, maar ook onbekenden en als ze dan in jouw buurt in Nederland wonen, dan warm je ze op voor een lidmaatschap bij jouw favoriete club (óns Chapter!). Dus ook op deze rally hebben we weer leden geworven. They en Gertie, vers van de pers, hebben deze rally én ons Chapter meegemaakt. We moeten natuurlijk jarenlang met elkaar op een goede basis verder werken. Er is een samenspel tussen de Dealer en het Chapter !

In dit jaar hebben wij, omdat wij de Chapter Challenge vorig jaar hebben gewonnen, als host mogen spelen voor een nieuwe Challenge voor de Chapters van de Benelux. Deze hebben wij gehouden op Camping In den Hof, met uiteraard vele leuke spelletjes, Poker Run, e.d. Het chapter uit Friesland, Lakeside Chapter heeft deze Challenge gewonnen.

In juli is er wederom een camping-weekend georganiseerd en ditmaal in Luxemburg. Een 10-tal leden hebben het tentje op de motor gebonden en zijn afgereisd richting Luxembourg voor een gezellig weekend met de leden onderling.

En in augustus onze laatste Harley-dag in Nuth. Met een ride-out, inschrijving in Restaurant De Meule te Schimmert, en ontzettend veel regen. Er was een super grote (bier)tent geplaatst op het parkeerterrein direct gelegen naar de dealer in Vaesrade, met een striptease show, optreden van een band………. maar helaas die regen…… het liep over in de tent (letterlijk en figuurlijk). Het eerste jaar met veel regen én het laatste jaar in Nuth. Het Chapter gaat een nieuw tijdperk tegemoet…………. in Sittard!

2001

Nieuw jaar, nieuwe start, nieuwe vestiging, SITTARD.

Chapter is niet veranderd, behalve dat het een nieuwe naam heeft gekregen, zijn de maandelijkse ritten nog altijd op de kalender, doen we regelmatig deelnemen aan activiteiten/evenementen die door collega Chapters in Belgie, Nederland, Duitsland worden georganiseerd.

En hebben wij de kalender uitgebreid met nog een weekend en nu in het motorhotel te Oostende. Een omgebouwde fabriekshal waar je motor ongeveer naast je bed geparkeerd staat.

De European H.O.G.® Rally werd gehouden in St. Tropez (Port Grimaud)/Frankrijk. In dit jaar zijn ongeveer 30 leden van ons Chapter afgereisd naar Port Grimaud, allemaal in kleinere groepjes. De helft van deze groep had een caravan gehuurd op het terrein waar de rally plaatsvond en de andere helft logeerde die week in hun eigen tentje. Een persoon die ook een caravan had was Bert Vernhout…. én Bert…. werd dat jaar 60 !! Dat hebben we dus gezellig met onze leden die in Port Grimaud waren gevierd. In een van onze fotoboeken kun je hier nog de foto’s van zien.

De Harley-dag voor het eerst in Sittard. Dit trok uiteraard weer veel bezoekers en de ride-out was voor het eerst vanaf de Markt in Sittard.

Dit jaar hadden wij uiteraard ook weer een Camping weekend en wel in Saarlouis/Saarland/Duitsland. De deelname aan dit Camping weekend was groot en daarom hebben wij de grote bus mogen lenen van de dealer waarin allerlei etenswaren (bbq’s ) meegenomen kon worden. En als je dan al eens de avond ervoor, na de vermoeiende heenreis, te diep in het glaasje had gekeken, dan heb je in de prille ochtend (6:00 am) genoeg energie om te motor te starten en de lege flessen op te ruimen!!!!! Maar voor de rest was het een zeer warm/heet weekend geworden.

Het jaar hebben wij wederom afgesloten met het inhalen van de Sint in december in Guttecoven. En zelf hebben we als Chapter Sinterklaas avond gevierd met kadootjes.

2002

Zoals we het gewend zijn, ook dit jaar de kalender met de gebruikelijke maandelijkse ride-outs. Echter nu zijn wij gestart tijdens de Midwinter-bijeenkomst (de jaarvergadering) met het vragen wie van de leden een ride-out wilt uitzetten. En dan merk je dat er toch wel animo voor is, dat veel leden best leuke weggetjes weten te vinden.

Dit jaar was de European H.O.G.® Rally in Lido di Jesolo/Italië. Zeer vroeg in het jaar, begin mei, weshalve er maar 4 hele leden van ons Chapter, de regenbuien door de Dolomieten hebben getroost om mee te mogen doen in Lido di Jesolo. Het was ondanks de weinige opkomst aldaar een hele leuke en aangename rally geworden voor onze 4 leden.

Ook dit jaar natuurlijk weer het Camping-weekend. Wederom in het Saarland tesamen met het Duitse Chapter aldaar. 3 Vrouwelijke leden (natuurlijk van ons Chapter) hadden tijdens de BBQ het feest luister bij gezet met acts van The Three Degrees en Tina Turner.

Ook zijn enkele leden dit jaar naar European Bike Week geweest in Faakersee / Faak te Oostenrijk. Het Limburg Chapter Netherlands is meer en meer vertegenwoordigd op buitenlandse rallys.Daarnaast nemen we uiteraard ook deel aan de evenementen die ook onze collega Chapters organiseren.

In september van dit jaar heeft het Rijswijk Chapter ons gevraagd iets samen te doen. Zij zouden logeren op de motorcamping In den Hof te Heerlen. Wij hebben met hun die zaterdag een ride-out gedaan in het Limburgse Heuvelland én in de avond toen we allemaal de motor op stal hadden gezet (oftewel naast de tent) met z’n allen ge-bbq-t.

Ook dit jaar hadden wij als laatste op onze agenda staan de SinterKerst-avond. Een avond met kadootjes voor de deelnemende leden (zelf kadootjes verzinnen, zelf gedichten bouwen, voor een collega-lid en je wist niet wie !).

2003

Dit zou een heel belangrijk jaar worden want :

  • 1e. 100 jaar Harley-Davidson®
  • 2e. 20 jaar H.O.G.® (Harley Owners Groep)
  • 3e. 10 jaar Chapter

De agenda met de ride-outs voor dit jaar werd aangepast aan de evenementen die vanuit Harley-Davidson® én de H.O.G.® georganiseerd werden door heel de wereld.

The Tour 2003 gestart in Milwaukee zou dit jaar door heel de wereld reizen om het 100-jarig bestaansfeest te vieren vanHarley-Davidson®; einde party in augustus 2003 zou ook gevierd worden in USA/Milwaukee.Op deze tour stond ook Barcelona in juni 2003 en in juli in Hamburg aangekondigd. Meerdere leden van ons Chapter hadden aangegeven het 100-jarig bestaans-feest in Barcelona te gaan vieren. Andere leden hadden aangegeven dit graag te vieren in de USA én met de eigen motor en weer andere wilden het graag in Hamburg vieren.Er kan gezegd worden dat het Limburg Chapter Netherlands rijkelijk vertegenwoordigd was op de feesten die gehouden zijn ter ere van het 100 jaar Harley-Davidson®, maar ook het vieren van 20-jaar H.O.G.®.

Daarnaast mag uiteraard ook niet vergeten worden dát wij als Chapter inmiddels 10 jaar bestonden!!! Dit hebben wij dan ook mét het Chapter op een informele en zeer gezellige wijze gedaan deels gecombineerd met de Harley-dag.

Daarnaast was dit jaar voor het eerst dan 5 dames van ons Chapter zich bij elkaar gezet hebben en een ride-out georganiseerd hebben mét een heuse picknick.Wij hebben ondanks al deze drukke festiviteiten nog altijd het camping-weekend gehouden. Dit jaar heerlijk in eigen land, in het Gelderse Landschap.

En op het einde van het jaar natuurlijk weer de SinterKerst gevierd met kadootjes en gedichten.

2004

Na een druk jaar zou 2004 weer een normale kalender/agenda krijgen. De gebruikelijke ride-outs weer waarvoor men zich tijdens de Midwinter bijeenkomst voor kon opgeven om te organiseren.Ondanks dat het in verhouding tot vorig jaar een rustig jaar zou worden stond er nog altijd veel activiteiten op het programma.Het was inmiddels een sport geworden om een goed camping-weekend te organiseren, ook hier hadden de leden veel interesse in om mee te helpen. De Ladies van ons Chapter vonden dat de Ladies Ride Out even dun over gedaan moest worden, dus een rit door dames uitgezet én uiteraard mét een picknick. Daarnaast wilde onze L.O.H.®-officers nu echts een een Ladies-weekend op de agenda zetten. Er was animo onder de vrouwelijke leden, datum was gepland, camping werd geregeld en de dames zijn een weekend alleen opstap geweest. Voor de heren was er de mogelijkheid om de leden de zondag te komen ophalen !! Hiervan is gretig gebruik gemaakt!!

De European H.O.G.® Rally werd dit jaar gehouden in Monte Gordo/Portugal. Daar deze rallys de laatste jaren in warme landen georganiseerd wordt, maken meerdere leden die aan de rallies deelnemen er een vakantie van. Zo zijn van ons Chapter 2 leden per motor richting Portugal vertrokken en daar een mooie vakantie van gemaakt, verder nog 2 leden met de twee motors op de aanhanger.

Ook dit jaar werd er gretig deelgenomen aan de European Bike Week in Faakersee/Faak door veel leden. Een hele groep van ons Chapter is in augustus vertrokken richting Faak.

De thuisblijvers hebben zich in september kunnen amuseren met de leden van het Rijswijk Chapter. Wij hadden hun uitnodiging aangenomen om weer een gezellig weekend samen te doen en dan nu in de Haagse Landen.

Ook dit jaar werd er weer een camping weekend georganiseerd. Omdat we in het Saarland een goede camping hadden enkele jaren terug, werd geopperd het daar wederom te houden. De leden vinden het allemaal prima als er maar gezelligheid heerst, dat is het motto. Gelukkig hebben we de spirit erin gehouden (maar goed als Piet Smit moppen tapt van Sam en Moos dan is het niet zo moeilijk meer na enkele glaasjes alcohol); het weer was uitermate niet met ons. We hebben een overvloedig regenachtig weekend gehad !!!!

2005

Het jaar ging van start met de nieuwjaarsvergadering/receptie bij Camping In den Hof. De agenda werd samengesteld voor het jaar en de ride outs werden ingevuld. We hadden een lang jaar te gaan, want de eerste rit was in maart, zoals ieder jaar de Early Bird en de laatste ride out was in november gepland, de Stormy Weather trip. Vraag rijst dan altijd of de weergoden de “captains” die de rit gaan uitzetten ook goed gezind zijn.

In februari stonden reeds vergaderingen gepland voor de Harley dag 2005, die zou samen met Snowworld gehouden gaan worden. Vergt een hele organisatie en hulp van zoveel mogelijk leden. Het bestuur was dan hier druk doende mee. Verder was het ook nog zo dat de Lady of Harley Officer Nicole een weekend wilde organiseren voor de L.O.H.® Benelux. Ons Chapter is inmiddels 2 vrouwen sterk die actief deelnemen aan de activiteiten die de Ladies of Harley Benelux (Belgie/Nederland/Luxemburg) binnen de Benelux organiseren. Dus dit jaar was het de eer aan ons Chapter (lees dames van…) om het weekend te mogen organiseren.

Zoals gezegd de eerste ride out gepland in maart ging helaas niet door. Er lag nog erg veel strooizout op de weg omdat meester IJspegel zo nodig nog in maart vorst ging strooien. En met pekel op het wegdek wordt niet gereden, veel te zonde voor die mooie Harley. De rit werd op een later tijdstip ingehaald. De Foprit van april ging gelukkig wel door, met heel mooi weer. Hier was een verrassing aangekoppeld en slechts de leden die deelnamen konden zich laten verrassen (een big party in het Kunstcentrum in Sittard na de ride out).Zo verliepen de volgende ride outs rustig, met een vaste kern van deelnemers, en werd uitgekeken naar de European H.O.G.® Rally die dit jaar voor de 2e maal in Port Grimaud/St.Tropez gehouden werd.

Velen van ons Chapter hadden deze rally als in 2001 meegemaakt, en dit werd natuurlijk weer eens goed overgedaan. Dus een hele meute mensen had zich al samengevoegd om ritten richting het Zuiden te organiseren en groepsgewijs af te zakken. Deze en gene ging liever op eigen houtje, maar zouden zich in Port Grimaud treffen. Dezelfde beach houses waren wederom afgehuurd (jep precies dezelfde als waarin ze in 2001 hadden gelegen…super) en het werd wederom party-time in Port Grimaud.

Na deze rally was er de half jaarvergadering gepland om nog even bij te praten en de voorbereidingen verder ter zake te brengen omtrent de Harley dag in samenwerking met Snowworld. Tijdens deze vergadering werd door het bestuur ongenoegen uitgesproken dat speelde binnen hun bestuur naar aanleiding van negatieve input door de leden. Het bestuur kondigde aan dit jaar nog te zitten en per 2006 op te stappen. In oktober zou een vervolg meeting plaatsvinden waarin een ieder zich voor een functie beschikbaar kon stellen en zou gekozen worden.

Na terugkomst van de European H.O.G.® Rally werd er door de L.O.H.®-ladies volop gebrainstormd over hoe het weekend voor alles L.O.H.®-tjes ingericht zou worden. Enkele gesprekken met Maurice van de motorcamping volgden en de hooizolder voor 40 vrouwen werd afgehuurd. Het zou een spektakel worden met een vette barbecue op zaterdag-avond na de ride out die door ons geweldige heuvelland werd gereden. Een lunch gesponsord door onze dealer/sponsor Harley-Davidson® Limburg op het hoogste punt van Nederland, midden in een bos, vergde wat hulp van onze chapterleden (dus ook de mannelijke….). Helaas had dit weekend een minpunt, want niemand had kunnen verwachten dat onze L.O.H.® Officer in het ziekenhuis zou belanden. Het weekend ging met gemengde gevoelens plaatsvinden en de hele meute (40 harley rijdende vrouwen) zijn Nicole in het ziekenhuis gaan opzoeken.

In augustus is er nog de Harley dag geweest, een geweldige locaties, met een goede modeshow georganiseerd door het eigen Chapter, die veel bekijks trok en de verkoop van Harley kledij deed toenemen. In de avond was er nog een goede band, Red Button, en werd er lustig aan de teeke gehangen. Enkele van de mannelijke leden bleven in de grote tent slapen als bewaking, want het was een 2-daags evenement.

In oktober vond de verkiezing plaats. Een nieuw lid Piet Muller had zich kandidaat gesteld voor de functie als voorzitter en tijdens deze verkiezing, waarin de nieuwe voorzitter door de leden werd aangenomen, bleef de rest van het bestuur in hun functie. Enkele officers hebben hun taak wel neergelegd.

De laatste ride out van het jaar in november werd net zo druk bezocht als de eerste ride out. Het weer hielp niet mee, geen vorst, geen pekel, maar barstens koud en 2 hele harley rijders kwamen voor de ride out opdagen. Deze uitgezet door de 2 L.O.H.®’s van het Chapter hebben het erbij gelaten. Een afsluiting van het motorrijdende jaar zoals het begonnen was. Hoop deed spreken voor het jaar 2006!

2006

De jaarvergadering met nieuwjaarsborrel staat gepland voor 8 januari en zal van start gaan met een nieuwe voorzitter; de overige bestuursleden hadden aangegeven het nog een jaartje bij de club aan te zien.

Er is besloten om dit jaar een rustige kalender samen te stellen vanuit ons eigen Chapter. Besloten is om als Chapter onze gezichten ook bij andere Chapters van de Benelux te laten zien. De eerste ride-out stond gepland op 2 april. Ondanks het niet al te goede weer (het is droog gebleven maar wel wat koud) waren er een leuk aantal leden gekomen (natuurlijk ook voor de Chapterfoto die bij onze Dealer is gemaakt). Op 7 mei zijn we met een aantal Chapterleden richting de open dag van Veghel/Corridor Chapter vertrokken om aan te sluiten bij de groep motoren die gepland stonden om gezamenlijk aan te komen. Het waren maar liefst 250 motoren die Veghel aangedaan hebben in deze gezamenlijke groep.

Enkele leden hebben deelgenomen aan de Roadcaptains-opleiding, die jaarlijks door de H.O.G.® voor de leden georganiseerd wordt. Hier is het follow-up systeem geïntroduceerd. Limburg Chapter Netherlands heeft besloten om de ride-out’s via dit systeem te gaan rijden.

De eerstvolgende rit op 11 juni hebben de leden een kleine introductie gekregen en zijn we op weg gegaan.

Op 26/27 augustus zullen wij ons gaan verbroederen met het Rock City Chapter uit Amersfoort in huize Damiaan te Simpelveld. Wij hebben dit gezellig samenzijn omgedoopt naar de “Damiaan-dagen”. Op 26 augustus zijn de leden van het Rock City Chapter door een delegatie van ons Chapter in de buurt van Arcen (Noord Limburg) opgehaald. Na een mooie route te hebben gereden met een picknick onderweg is de groep van 75 man/vrouw uit Amersfoort aangekomen bij Damiaan in Simpelveld. Daar stond ze een geweldige bbq te wachten met veel gezelligheid en voor de avond was er nog een band die ‘gouwe ouwe’ van meerdere jaargangen speelde. De zondag was er nog een mooie ride-out, georganiseerd door They Hamers onder begeleiding van politie-escorte gedurende de rit, van Simpelveld naar Sittard alwaar we bij onze Dealer Harley-Davidson® Limburg zijn aangekomen. Op deze mooie zondag van 27 augustus 2006, die overwegend droog is gebleven, was een Open Dag gepland, alwaar natuurlijk een hapje en drankje genuttigd kon worden. Uitbundig is er afscheid genomen van onze vrienden van het Rock City Chapter Amersfoort. Het was een geweldig, gezellig maar zeer zeker ook vermoeiend weekend. De datum van 27 op 28 augustus 2006 staat voor het Limburg Chapter Netherlands, maar zeer zeker helemaal voor onze Dealer, Harley-Davidson® Limburg als een ‘zwarte dag’ in het geheugen (en te boek). In deze nacht heeft een zeer brutale inbraak plaatsgevonden bij Harley-Davidson® Limburg. Hetgeen na maanden geresulteerd heeft in een faillissement van onze Dealer in oktober 2006. Het voortbestaan van ons Chapter is voor de leden even een zware wolk die boven de hoofden hangt. 18 November 2006 is er een ledenvergadering gepland. Tijdens deze ledenvergadering kon ons geen bevestiging gegeven worden of er een mogelijkheid was dat er een nieuwe dealer zich zou melden. Het lot van een eventuele doorstart met een nieuwe eigenaar lag volledig in handen van Harley-Davidson® (Benelux). Spannende tijd was aangebroken omdat toch veel leden de gezelligheid van het Chapter niet wilden loslaten, maar om daarover met elkaar te kunnen praten was moeilijk. We hadden geen ‘hangplek’ meer op de zaterdag. Harley-Davidson® Limburg in Sittard was onze thuisbasis én zeer zeker op de zaterdag middag. Dan troffen de leden zich voor een kopje koffie én een praatje te maken over alles wat maar met het Chapter danwel de Harley te maken had. De ritten werden er gecreeërd en nieuwe motoren werden met ‘de mond’ gebouwd…. Al met al waren letterlijk en figuurlijk de donkere dagen aangebroken. Per email werd getracht het contact met elkaar te behouden en aan de hoop op een doorstart werd ‘vastgeklampt’….

Naast al dit alles moet nog iets moois gemeld worden. Jo en Carina Kleuters hebben het jaar 2006 aangegrepen om M.D.A. Europees te gaan neerzetten. Ze zijn beiden als bestuursleden van deze Vereniging voor Muscular Dystrophy Association (M.D.A.) al jaren actief. Via Harley-Davidson® Europe hebben zij ondersteuning en de “GO” gekregen. Jo en Carina, zoals ook Henk van Boxtel en Rene Anthonio, ook betrokken bij M.D.A., zijn veelvuldig te zien op de Nationale H.O.G.® Rallies binnen Europa alsmede op de Annual European H.O.G.® Rallies. Het Chapter steunt onze leden Jo en Carina en dragen hun en hun vereniging een warm hart toe.

2007

Op 7 januari 2007 werd de Algemene Ledenvergadering gehouden. De vacatures van penningmeester en secretaris werden ingevuld door Harrie Kubben en Karin Timermans. Proficiat! Ingrid en Roswitha, die jaren deze functie bekleed hadden werden nog hartelijk bedankt voor hun inzet. Tijdens deze vergadering werd duidelijk dat er in de afgelopen maanden zich een kandidaat bij Harley-Davidson® (Benelux) had gemeld om een doorstart/start van het dealership in Limburg. Meer was er helaas niet te melden behalve dan dat de hoop wederom gesterkt werd voor het voortbestaan van ons Chapter.

Tijdens de afgelopen eerste Chapter avond op 23 februari bij Camping In den Hof werd medegedeeld dat voor 99% het dealership door Harley-Davidson® (Benelux) was goedgekeurd en de nieuwe dealer zich hieraan had gecommitteerd. Een dag ná de Chapter avond kon onze leden worden medegedeeld dat de opening van de nieuwe Dealer op 22 maart 2007 zal plaatsvinden onder de nieuwe naam Dutch Hills Harley-Davidson®. Dutch Hills Harley-Davidson® gaat deel uitmaken van de Koelman Groep te Heerlen met als eigenaar Hans Koelman. Wij waren vooralsnog blij omdat het voortbestaan van ons Chapter een beetje gewaarborgd bleef. Zaak was nu om te groeien naar onze nieuwe dealer en hem laten zien dat wij een goede band met onze Sponsor-dealer erg belangrijk vinden.

De agenda van dit jaar zag er enigszins somber uit, mede gezien het feit dat bij het samenstellen van deze agenda, wij geen zicht hadden op het feit óf we konden voortbestaan, óf en waar dan ? wij een vaste stek zouden kunnen hebben.

In de tussenliggende tijd (oktober 2006 – maart 2007) zijn de leden van ons Chapter enigszins uit elkaar gegroeid, de Chapter-avonden die geprobeerd werden te organiseren gaven niet de opkomst die men toch mag verwachten…… Het bestuur heeft een crisis meegemaakt, hetgeen resulteerde in het feit dat geprobeerd werd toch iets vanuit het Chapter te organiseren, maar dit toch niet het verwachtte resultaat opleverde. Veel energie werd er door menig lid, van het bestuur, van de activiteiten-commissie, ingestoken. Dank hiervoor moet worden uitgesproken.

Op 24 maart is er een feestavond geweest vanwege de opening van Dutch Hills Harley-Davidson® en ons Chapter. Het werd gevierd in Huize Damiaan te Simpelveld. Een gezellig feest.

De eerste rit, de foprit op 1 april was uitgezet door Henk van Boxtel. We gingen richting België vertrekken vanuit Sittard, via het pontje. Helaas zijn we onderweg enkele mensen kwijt geraakt. Voor hun was het dus echt een FOP-rit. We reden voor de eerste keer binnen het Chapter conform het ‘follow-up’ systeem. Dit systeem, hetgeen nu ook wederom bleek, kan alleen maar slagen als ook iedereen zich aan de regels houdt! Sorry voor degene die zijn kwijtgeraakt, die niet de overtocht met het leuke pontje hebben meegemaakt en het ritje door België.

Op 27 april hadden wij wederom een Chapter-avond gepland bij Camping In den Hof. Deze avonden vooral bedoeld om mekaar even te zien, in het prille seizoen dat wederom van start was gegaan.

Volgende rit van de kalender 6 mei was naar de open dag van Central (Harley-Davidson® dealer) te Veghel. Een gezellig ritje erheen met aansluiting aan de parade met tig moteren. Lekker wat rondkijken, babbelen, kopje leut en daarna ‘wieder nach Hause’.

Op 7 mei was de een EGG-RUN georganiseerd door Veghel. Deze Egg-Run staat open voor alle motorrijders met als bedoeling om alleen of met een groep je in te schrijven, waarna je knuffels meekrijgt (allen gesponsord door bedrijven, clubs e.d.) en deze gaat afgeven bij ziekenhuizen. Enkele leden van ons Chapter hebben meegereden met deze Egg-Run en we hebben de kinderafdeling van de ziekenhuizen van Roermond en Maastricht aangedaan. Aan deze rit heeft Jos Roos ook deelgenomen. Jos Roos is vanaf zijn 5e jaar zo helemaal verzot van Harley-Davidson®s dat hij via zijn broer met Ingrid Smit in contact is gekomen en deze ons Chapter eens gevraagd heeft om een ritje te rijden met Jos Roos. Nou ja, geen probleem voor ons, dus daar waar mogelijk, is Jos van de partij!

Op 1 – 3 juni stond de H.O.G.® Benelux Rally gepland. Deze werd dit jaar in Nederland gehouden, in Hoeven. Enkele van onze leden hebben aan deze rally deelgenomen. Er was een challenge georganiseerd om in het Guiness Book of Records te komen door met het meeste aantal motoren door een café te rijden (lees echter ‘het meeste aantal Harley’s). Of het ooit in het Guiness Book te lezen is…………???? Er werd tevens door Hanneke van het Breda Chapter een ladies ride out georganiseerd. Ook hieraan heeft ons Chapter deelgenomen.

10 Juni stond de terrassenrit op het programma. Een ride-out in het Midden Limburgse met aansluitend een BBQ. Gezellig toch ! De insteek van deze ride-out was perfect, de rit op zich zat prima in mekaar, helaas het weer speelde parten. Met slecht weer op stap gaan, doet dat toch enkele afhaken. Echter de BBQ was té aantrekkelijk om af te slaan, dus aan het einde van de rit was er nog een gezellig samen zijn met een drankje en een hapje.

Op 21/22/23 juni werd de Annual European H.O.G.® Rally gehouden in Fuengirola te Zuid Spanje. Enkele van onze leden zijn naar deze rally gegaan. Helaas had Ronny minder geluk tijdens de rit erheen. Heniu en Ronny zijn terug naar Nederland moeten gaan en omdat ze tóch de Rally wilde meemaken zijn ze per auto richting Zuid Spanje vertrokken. Gelukkig voor Ger en Roswitha hebben zij de trip naar beneden wel volledig met de motor kunnen volbrengen. Beide koppels waren zich niet bewust van het feit dat ze slechts enkele kilometers van elkaar de weg omlaag hadden gekozen. Via een telefoontje van ‘hei hoe gaat ie en waar zit je’ bleek dit; waarop een gezamenlijk hotel gekozen werd in Cordoba waar beide koppels naar toe reden! In Fuengirola werden Harrie, Marlies, Jo en Carina begroet.

Er zijn nog enkele ritten gereden, waaronder een ride-out met aansluitend een barbecue. Georganiseerd door Sjra Puts in het midden van Limburg (Swalmen). Helaas was het zeer slecht weer, maar hebben diegene die aan de rit hebben deelgenomen het redelijk droog gehouden en daarna lekker gesmikkeld.

Op 1 juli is er een ride-out geweest met de Dutch Lighttown Harley-Davidson® motorclub geweest. Een mooie ride-out in het Limburgse en Brabantse, welke ride-out werd verzorgd door DLHD. Komt een vervolg op…..

Minder mooi is te melden dat binnen het bestuur de meningen nogal verdeeld waren omtrent besturing. Het heeft conflicten opgeleverd waardoor er een bestuurslid onze Secretary besloten had zich terug te trekken uit het bestuur. Daarnaast had onze Assistent Director inmiddels ook al aangeven uit functie te treden. Resultaat dat er slechts 2 zittende bestuursleden waren met een enorme uitdaging voor de boeg.

Verder in deze maand, op 6 juli 2007 is onze Roy Wijnands uiteindelijk getrouwd met zijn Ramona. Een delegatie van ons Chapter heeft Royke begeleid naar het stadhuis en in de avond nog een feestje gevierd.

De Open Dagen Harley-Davidson® stonden gepland op 15 en 16 september. Dit jaar dus voor ons Chapter geen Harley Dag Limburg te organiseren, maar lekker genieten van de nieuwe modellen (2008) die dan getoond gaan worden.

Op 2 september was er op de Markt in Sittard iets te doen met Old Timers. Enkele van onze leden hebben zich op hun stalen ros geplaatst en zijn naar deze show gaan kijken.

Begin september zijn enkele leden richting Faak am See vertrokken. Een hele onderneming, gezien het feit dat ze onderweg heuse sneeuw hebben gezien. Piet en Sonja Smits, Rene Paulssen, Lex en Jose Odekerken, Arno en Kathe Helgers, Jean en Els Dorren en Tiny en John Knols, kunnen je hierover van alles vertellen.

Vooral was men bezig om de Harley-Davidson® Open House dagen te organiseren door onze sponsor-dealer. Hij had de hulp van ons Chapter ingeroepen om tijdens deze dagen te assisteren. Dus moest er door Harrie een verdeling gemaakt worden omtrent de safety van de motoren, wie de inwendige mens ging verzorgen, en wat dies meer zij………. De Open House dagen waren gezellig, voor de dealer goed te doen, voor de leden die van 9-17 hadden gewerkt iets minder. Maar ondanks dát, was het super gezellig en hebben we nog veel gelachen. Er was door Lei Kusters een ride-out op papier uitgeschreven waarin meegereden kon worden. Een groep van ongeveer 20 motoren is op de ochtend vertrokken en is rond het middaguur aangekomen om nog lekker het feestje mee te vieren.

Gelijk de week erop, 23 september, was er de volgende ride-out van ons Chapter. Uitgezet door John Knols, een mooie rit door ons Heuvelland stond op het programma. Het weer was zeer gunstig gezind, de zon heeft de gehele dag geschenen.

In dit weekend van 21/22/23 september werd ook het jaarlijkse weekend van de L.O.H.® (Ladies of Harley) gehouden. Dit jaar georganiseerd door een Lady in Zeeland. Een andere lady die op weg richting Zeeland woont, vond het leuk om een lunch te organiseren bij haar thuis en zo met de 40 Ladies op weg te gaan. Onze ladies Ineke en Minou hebben dit weekend meegemaakt. Onze lady Ronny helaas niet, die had geen motor vanwege een eerder ongeluk dit jaar op weg richting de European H.O.G.® Rally in Fuengirola, Zuid Spanje.

Laatst september was er nog het ABC Touring georganiseerd door het Rock City Chapter. Zover bekend heeft niemand van ons Chapter hieraan deelgenomen.

En toen was het zover, de laatste ride-out van het jaar gepland op 7 oktober. De Dutch Lighttown Harley-Davidson® motorclub was nu bij ons te gast. De rit was uitgezet door John Knols en natuurlijk door ons mooie heuvelland. We wilden onze gasten onze gatsen, holle wegen en net nog verharde wegen van het Heuvelland laten zien. Gereden door dorpen die niet op de landkaart vermeld staan. Een heerlijke lunch gehad in Heijenrath en via een klein stukje België, het drielandenpunt in Vaals, teruggereden naar Margraten. Waar we nog een kop leut hebben gehad en afscheid hebben genomen van DLHD.

De geplande feestavond, in november, is doorgeschoven naar 2008. In dit jaar zal ons Chapter het 15-jarig bestaan vieren.

Wél in november, en wel op 30 november 2007, heeft een Ledenvergadering plaatsgevonden. Het Chapter streeft ernaar om minimaal 2 maal per jaar een ledenvergadering te houden. Temeer daar nu een vacature was binnen het Chapter, konden leden zich opgeven als bestuurslid. Er waren 2 aanmeldingen, waarvan 1 aanmelding inmiddels ook alweer was ingetrokken. Dus bleef slechts Ronny Houben, welke zich had opgegeven voor bestuurslid over. Zij is binnen deze vergadering verkozen, en is nu onze Secretary.

Op de laatste zaterdag van het jaar, 29 december 2007, is door Dutch Hills Harley-Davidson® (na een voorstel van Heniu van onze club) een Oudejaarsborrel met ‘amerikaans karakter’ georganiseerd. Dit voor alle leden van ons Chapter én voor alle klanten van Dutch Hills HD. Het was een daverend succes. De meest uitgelezen gerechten én dranken werden meegenomen. Nou het jaar 2007 is goed gevierd op deze laatste zaterdag van het jaar……. dus op naar 2008!

2008

Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Het bestuur, met kersverse Secretary, is druk doende geweest een mooie activiteiten-agenda samen te stellen. Op 20 januari vindt de Algemene Ledenvergadering plaats. We hebben dit jaar weer een camping-weekend, en wel in Luxemburg. Zaak om het Chapter aldaar eens te polsen voor een gezamenlijke ride-out op de zaterdag met aansluitend een BBQ.

Op 15 maart staat onze eerste ride-out gepland met aansluitend een mooi feest ter ere van ons 15-jarig bestaan.

Op 15 maart hebben we dus onze eerste ride-out gehad. Het weer was de laatste paar dagen niet zo aangenaam, maar vanwege ons kleine bestaansfeest met gekoppelde ride-out die dag, waren de weergoden ons zeer gunstig gezind.

Dit rit was uitgezet door de Photographer, Leo Kister, en Secretary, Ronny Houben. Ronny had haar motor nog niet, dus ze is met Leo samen op één motor de rit gaan uitzetten. Alle eer komt dan in feite aan Leo toe!

Gezellig door het Midden Limburgse Land gereden en via Belgie over het veer, terug naar Nederland.

Onze Sponsor-Dealer had ons mooi verrast, want het feest voor ons Chapter was compleet door hem geregeld. Er stond een geweldige barbecue klaar voor ons. Het feest werd compleet gemaakt met een Mestreegse DJ !!

Het werd een super gezellige avond waar de beentjes veelvuldig van de vloer zijn geweest (voornamelijk door de Ladies natuurlijk)!!!

30 Maart, dé dag dat we precies 15 jaar bestonden, was een ride-out gepland mét een ontbijt voor de leden. Op deze dag waren de weergoden ons niet gunstig gezind. De rit is derhalve ook afgezegd door het Bestuur. Het ontbijt wordt ingehaald op de ride-out met het Dutch Lighttown Harley-Davidson® Club, op 25 mei !

13 April zijn wat leden richting Grubbenvorst gereden voor de motorzegening. Een happening, die ieder jaar plaatsvindt. Dit jaar was het echter zo ontzettend druk, dat onze leden de mogelijkheid niet hebben gekregen om aan te sluiten aan deze zegening. Voor volgend jaar nog maar eens goed overdenken.

27 April werd de Bloessemrit gehouden. Een ride-out, uitgezet door onze voorzitten Piet Muller, Leon Spobeck en Lex Odekerken. Een ritje waar voldoende bloessem getoond werd, nl. door ons mooie Heuvelland. (Dus geen ritje voor de mensen met een allergie….). Het werd een gezellig rit, super goed weer, lekker veel terrasjes met heerlijke verfrissingen….

Op 12 mei, een rit op de kalender geplaatst, echter vanuit In den Meule te vertrekken, naar Altweerterheide. De Yesterday-rit. In Altweerterheide werd een rally gehouden voor oude (lees antieke) motoren, waaronder dus ook Harley-Davidson®s. Een leuke rit via de Belgische Kempen richting Altweerterheide. Daar aangekomen, stonden de nodige oude motoren al te ‘ronken’. Nadat alle motoren op rally vertrokken waren, hebben wij onze rit vervolgd naar Nederlands Midden-Limburg, voor een hapje en drankje bij ’t Berghoes van Ingrid en Jan Smit, ook leden van onze club.

In de tussentijds is tijdens het Pinksterweekend onze Jo en Carina Kleuters van MDA Europe, naar de super rally vertrokken voor MDA Europe. Jo en Carina hebben goede zaken gedaan voor MDA Europe. Een teken dat binnenkort meer leden van onze club, onder meer de H.O.G.® Rallies zullen gaan bijwonen.

In mei staat de H.O.G.® Rally Port Grimaud op de planning.

Daarnaast zijn Henk van Boxtel en Ronny Houben, druk doende met de voorbereidingen van het Camping Weekend op eind juni.

Op vrijdag 27 juni 2008 komen de leden die zich voor het Camping-weekend hebben aangemeld verzamelen rond de klok van 10:00 uur bij Dutch Hills Harley-Davidson®. Daar het die dag nogal onstuimig weer was (red. de hele ochtend heeft het gemiezerd, geregend) is besloten om te wachten totdat het wolkendek zich iets uitgespreid had. Henk was reeds met Anita (de vrouw van een van onze leden) richting Luxemburg vertrokken. Hij had de taak op zich genomen om alles af te rekenen en de sleutels van de caravans te incasseren. Dit spaarde bij de aankomst apart inschrijfwerk. Dús om 12:15 zijn de ijzeren rossen bestegen en met een miezer regentje is de weg richting Luxemburg ingezet. Afgesproken werd om op de parkeerplaats van het laatste tankstation voor de grens met Duitsland (Tienbaan) te verzamelen. Zo werd toch maar bij tankstation Tienbaan de regenkleding aangetrokken door deze en gene. De weg werd via de autoweg vervolgd richting Aken/Verviers/Spa/St. Vith.

Onderweg werd nog in Belgie (even voor de Luxemburgse grens) gestopt. Natuurlijk moet rekening gehouden worden met de rokers! Daar het zonnetje inmiddels lekker doorgebroken was en verwacht werd dat deze zou aanhouden tot in Luxemburg, werden de motorpakken uitgetrokken. Deze konden later op de camping drogen, want onderweg was er toch wel een bui gevallen……helaas!

Het was tot de Luxemburgse grens een dikke 30 km en tot de camping totaal nog een 80 km. Na de sigarettenpauze en nog wat meer bijgekeuveld te hebben, werd de weg richting Camping Fuussekaul vervolgd. Nadat we wederom een 10km onderweg waren en de weg zich van de mooie hemel gekeerd had, kwam de bui vallen. Een mooie lekkere vette plensbui, van zo’n 3 min, waarbij je lekkerlijk tot op de onderbroek nat geregend was. Bij het tanken tóch maar besloten geen regenkleding aan te trekken. Het bleef de laatste 20 min droog en gehoopt werd dat eea zou ‘droog waaien’ onder het rijden.

Rond 16:00 uur kwamen ze aan op de camping. Henk en Anita stonden al klaar om de motorrijders te verwelkomen. Enkelen waren op zichzelf vertrokken en ook deze waren al nagenoeg gearriveerd. In de avond, om 21:30 werden nog 4 motorrijders verwacht. Een gezamenlijk menu bij het restaurant van de camping werd genuttigd. Gekozen kon worden tussen zalm of varkenshaas, met een lekker tomatensoepje vooraf en een stuk zelf gebakken abrikozenvlaai als toetje. Tuurlijk vergezeld van een saladebuffet en overheerlijke frieten (want die moesten we anders maar missen dit weekend…..)!

In de avond kwam Jenny van het Luxemburg Chapter nog langs. Ze bracht nog banken en hun Chapter zou de zaterdag voor ons een mooie ride-out op het menu hebben staan. In de avond hebben we in de tent bij de caravans nog lekker grappen verteld, biertjes en wijntjes gedronken. Moe en voldaan werd het bed op de camping opgezocht rond de klok van 00:00 uur. Iedereen wilde toch een beetje fit zijn voor de 200 km op het programma staande ride-out, verzorgd met lunch, door het Luxemburg Chapter.

De rit was gewoonweg AF. Luxemburg is zo een ontzettend mooi, groen land, met heerlijke wegen om als motorrijders doorheen te tuffen. Alleen hebben genoten. Helaas waren enkelen van ons genoodzaakt op de camping te verblijven. Zij zijn echter heel erg hartelijk bedankt, want hun hebben gezorgd dat alles klaar was, toen de ride-out geëindigd werd op onze camping Fuussekaul. Samen met het Luxemburg Chapter hebben we wederom de hele avond verteld, gelachen, gedronken en vooral heerlijke gebarbecued!

De zondagochtend, na het ontbijt, werd alles opgeruimd, ingeladen in de bus van Dutch Hills Harley-Davidson®, die ons door de dealer ter beschikking was gesteld. Met z’n allen, met zo’n 20 motoren, werd de terugreis ingezet. Onderweg zijn nog enkele stops gemaakt, gewoon om even de benen te strekken en een sigaretje te roken. De zon scheen overheerlijk, geen regenpak was nodig. Om 15:00 bij de Dealer Dutch Hills aangekomen, alwaar Branco ons reeds opwachtte; is de bus uitgeladen en zijn we met een kleinere groep nog een hapje gaan eten bij Foroxcity (de bioscoop aan de overkant). Daar werd het weekend nog eens heel dunnetjes overgedaan (met name met grappen en grollen.

Het was een geslaagd weekend!

In juli en augustus zijn er nog wat ritjes gereden. Het door Harrie Kubben opgestarte ‘dinsdag-middag-clubje’ dat, bestaat uit leden die de vrijheid en de mogelijkheid hebben, door de weeks te rijden, hebben meerdere ritten dan ook daadwerkelijk door de weeks gereden.

Jo en Carina Kleuters, MDA Europe, hadden voor het einde van augustus nog een heel spektakel opgezet. Zij hebben in de Benelux, H.O.G.®-members en andere gegadigden uitgenodigd om 5-jaar MDA gezamenlijk te vieren. Dit met een ride-out en een heus diner in stalboxen, alles tesamen met minder validen kinderen. Het doel waar MDA, Jo en Carina en hun club, alle rallies van het jaar bezoeken om donaties los te wrikken en geld in te zamelen.

In september is er altijd FAAK en dit jaar ook de European H.O.G.® Rally, deze werd aan Lago di Garda, Italia gehouden. Veel leden van het Chapter zijn naar FAAK vertrokken, enkelen zijn richting Lago di Garda afgereisd.

Beide evenementen zijn zeer goed bevallen.

De in oktober op de agenda staande Stormy Weather Ride Out tesamen met Dutch Lighttown Harley-Davidson® Club is vanwege het zeer slechte weer komen te vervallen. Aangezien het weer niet al te goed zou worden, is de rit volledig afgezegd.

In 2009 worden de agenda’s weer naast mekaar gelegd en gaan we nog eens gezellig samen rijden.

Eind oktober, zijn onze Dare Devils (waaronder onze Photographer Leo) wederom de 500 miles gaan rijden in België. Een evenement dat toch niet te evenaren is. Het is vermoeiend maar de beloning achteraf is voor hun altijd de moeite waard. Het t-shirt, de pin en patch, maar vooral het ‘weer geschaft’ te hebben!!!

En dan is de tijd gekomen dat de feestcommissie bestaande uit Jose, Jo en Sjaak, die zich al een maand bezig hebben gehouden met de voorbereidingen van het nogmaals 15-jarig bestaan van het Chapter te vieren, zich eindelijk kunnen tonen! Het feest, gehouden bij Camping In den Hof te Heerlen, staat te gebeuren op 8 november. Het bestuur heeft zich gebogen over het uitdelen van een aandenken aan het 15-jarig bestaan van de club. Dit wordt gedaan in een vorm van een mooie cap, met onze naam erop. Het feest was uitermate goed georganiseerd. Feest werd opgeluisterd door muziek van twee van onze leden Geert en Maaike. Zij hadden de muziek voor een gedeelte gesponsord. Er stond een goed buffet klaar van salades, vlees, vis en dergelijke. Jammie, jammie, sommige leden zijn vaker gaan opscheppen, omdat het zo ontzettend lekke was. Sommige durfden zelfs de beentjes op de dansvloer aan een foxtrot te wagen. Anderen zagen het swingen meer zitten. Al met al kan gezegd worden dat dit feest uitermate geslaagd was en naar meer smaakte!

Dan nu op naar de Oudjaarsborrel in samenwerking met onze Sponsor Dealer Dutch Hills Harley-Davidson®, alwaar Hans het lintje heeft overgedragen aan zijn rechterhand Branco Deckers. Wij zullen deze op 27 december as houden.

2009

Het jaar wordt ingeluid met de Algemene Jaarlijkse Ledenvergadering, welke gehouden wordt op de alom bekende stek van Motorcamping In den Hof te Heerlen. Hier wordt wederom gezellig met elkaar vergaderd en de activiteitenkalender gepresenteerd. Een jaar met veel activiteiten waaronder een eigen campingweekend, deelname aan Genout Oerend Hard, en de overige welbekende maandelijkse ride-out’s.

Verder hebben wij dit jaar ook een Harleydag in Sittard, echter niet georganiseerd door dealer, danwel ons Chapter, maar door de lokale Middenstand te Sittard. Hulp van ons aan Dutch Hills, die dan de Gear Up for the Ride truck hebben wordt natuurlijk door ons Chapter verricht.

We starten onze eerste activiteit met een Techavond te Dutch Hills. De heren Jack, Ton en Lars, van Dutch Hills zullen ons wederom verblijden met nieuwtjes aan, voor, om en over onze Harley-Davidson®.

Een maand later hebben wij een Chapterlid, Albert Vermeer, welke rij-instructeur is gestrikt voor het houden van een heus Verkeersexamen. Natuurlijk wordt er voor de eer gestreden. Na afloop van het examen werd opgemerkt dat, dit onderwerp ieder jaar terug mag komen, in de activiteiten van het Chapter.

Dutch Hills heeft voor 22 maart de eerste keer de mooie Harley-Davidson® Truck gearrangeerd voor de zogenaamde “Gear up for the Ride”. Hiermee worden ‘prospects’ bekend gemaakt met het mooie motorrijden op een Harley of Buell. Onze roadcaptains hebben vanaf Hulsberg, alwaar de dag plaatsvindt, een mooie demo-route uitgezet. Speciaal voor Buell liefhebbers heeft Stefan zich opgeworpen hun tijdens de demo te begeleiden.

Ook dit jaar werd er samen gereden met de motorvereniging Dutch Lighttown Harley-Davidson® Club. De Canal Party bij hun dealer werd bezocht. Een gezellig rit heen en naar Eindhoven met veel plezier.

Zo ook ieder jaar wordt door de H.O.G.® Benelux de Safe Riders Training georganiseerd. Vanuit het Chapter zijn er liefst 16 deelnemers. Een reden waarom het Chapter een Safe Riders Plaque kan opvragen bij de H.O.G.®. Werk aan de winkel voor onze Secretary.

Wederom is er vanuit het Chapter interesse voor de Road Captains Training. 4 leden gaan dit jaar de buurt ‘onveilig’ en ‘veilig’ maken ……..;-))

17 mei is de Harley Dag Sittard. Een initiatief van de ondernemers te Sittard. Dutch Hills heeft de truck geregeld en Chapter biedt assistentie aan de dealer.

Op 21 mei vindt de eerste gezamenlijke ride-out met Dutch Lighttown HD Club plaats. Altijd even gezellig.

In juni staat het Camping weekend voor de deur. Henk van Boxtel en Ronny (Secretary) hebben zich dit jaar er wederom volop ingestort. Er wordt naar Luxemburg vertrokken, temeer daar in de Duitse Moezelbuurt geen camping te vinden is, waar veel mobile homes verhuurd worden. Gezien de grote belangstelling binnen de club zijn er 12 mobilehomes nodig. De vrijdag 5 juni wordt vertrokken richting Luxemburg. De groep is bijna 25 motoren groot, oftewel toch wel dik een kilometer motoren op weg naar Luxemburg, Larochette. Met goed weer zijn we aangekomen in Luxemburg. De mobile homes worden verdeeld, gereed gemaakt, gedoucht en daarna richting restaurant vertrokken voor het gezamenlijke avondeten. Daarna wordt er in de Chapter tent onze eigen drank genuttigd. Litertjes bier en rosé gaan over de tafel, onder veel gezelligheid, schuine moppen. Hier en daar vertrekt er al eentje lekker onder de wol.

De zaterdagochtend wordt er na het ontbijt vertrokken voor en mooie rit door het Luxemburgse groen. Helaas, de zaterdagochtend regent het. Rond de klok van half 12 is het weer er niet veel beter op, behalve dan dat er geen druppel meer uit de lucht valt. Gaandeweg de rit, welke door Ronny was uitgezet en door onze Head RoadCaptain Leon Spobeck wordt voorgereden, laat het water weer van zich horen. Na de lunch, wordt verstandig besloten de rit vanaf Vianden, direct naar de camping voort te zetten. De fun was er een beetje af.

Op de camping aangekomen had Henk al alles opgetuigd. De bbq stond klaar voor te starten. Eten en nieuwe drank was inmiddels verzorgd. Dus, heren, aan de slag. Jullie de barbecue regelen en de dames zorgen voor gezellig versierde tafels. Juist door dit slechte weer, waren we genoodzaakt de hele avond in de tent te zitten. Stoere mannen van ons Chapter hadden zich dapper opgesteld én de camping gevraagd of we een terrasverwarmer mochten gebruiken. Dit was geen probleem. We mochten eentje (de natuurlijk minst goedwerkende) meenemen. Maar voor ons geen probleem, het gaf natuurlijk veel gezelligheid, met de nodige opmerkingen aan degene die probeerde het apparaat opgestart te krijgen.

Natuurlijk gaf onze eigen Piet Smit, stand up comedian in hart en bloed, wederom een moppenshow van Sam en Moos. Veel hilariteit in de tent. Gelukkig waren we ‘gelegerd’ op het voetbalveld en had de omgeving nagenoeg geen overlast van ons. Zondag werd na het ontbijt de tent opgebroken, alles mooi in de bus ingeladen (bedankt Dutch Hills voor wederom het vertrouwen in ons) en huiswaarts vertrokken. Juist ja, met wederom die kilometer motoren op de weg …. Wát was het toch weer gezellig geweest!!!

14 Juni, de halfjaarlijkse ledenvergadering bij Jan en Ingrid Smit in ’t Berghoes te Maria Hoop. Een korte vergadering waarna nog de mogelijk geboden werd om of eentje te drinken of nog een ritje te maken ….. dit voor degene die met de motor gekomen waren.

Een week later werd een gezellig rit met het Maasland Chapter georganiseerd. Enkele leden van ons konden aan deze rit niet deelnemen, ze waren reeds vertrokken richting Letland.

Daar werd dit jaar de Annual European H.O.G.® Rally in Jurmala gehouden. Ronny en Heniu, Jo en Carina met MDA, Ger en Roswitha, die daarna nog naar de Noordkaap verder gingen, hadden de stoute schoenen aangetrokken om deze rally bij te wonen. Tijdens de rally werden ook nog Karel Maschino ook Chapterlid en Peter Dekkers (van H.O.G.® Meeting-point) tegengekomen. Ger en Roswitha hebben tegen de 4000 km gemaakt en Heniu en Ronny tegen de 3400 km.

Op 5 juli van dit jaar werd het Dutch Lighttown bij ons uitgenodigd om een gezellig rit te rijden. Sjra Puts had een mooie route verzorgd door het middenlimburgse land. Reeds aan het begin van het jaar had het Breda Chapter met ons contact opgenomen. Zij zouden een weekend in juli naar Limburg komen. Of wij ze dan een leuk ritje konden aanbieden. Natuurlijk ! Dát doen wij wel. Op de zaterdagavond konden nog enkele leden van het Chapter, die daar zin in hadden, meedoen met de gezellige avond. Leon Spobeck had een mooie route uitgezet, via Belgie en Duitsland. In de avond zijn nog enkele leden gaan feesten in Huize Damiaan met de leden van het Breda Chapter.

Nieuw dit jaar was de avond rit. Piet en Lex hadden een route uitgezet, die vanaf 17:00 uur zou starten. Daar het toch hartje zomer was, werd de rit nagenoeg niet in het donker gereden.

Juli, zomer, sterrenbeeld Leeuw, dus…… de Lions-rit stond eraan te komen. Bij de naam hoort dan ook een pittige route. Deze werd toevertrouwd aan onze John Knols. Hij had een geweldige route door het Heuvelland uitgezet. Veel spannende bochtjes, wegen naar Belgie en wederom terug met eindpunt ons mooie heuvelland.

Op 2 augustus werd door Piethein en Ron de Summer Ride out georganiseerd. Zoals de naam zegt, werd ook gehoopt op goed weer. En jawel 2 augustus was een prachtige dag en een prachtige rit gereden.

Halverwege de maand werd met een delegatie van het Chapter gereden naar Breda voor de jaarlijkse Harley dag. De Harleydag Breda is altijd een groots evenement dat veel motorrijders en bekijks trekt. Zo ook deze van onze Chapter-leden.

Halverwege het jaar meende het Bestuur een barbecue te moeten houden voor onze leden. Dutch Hills had zijn terrein aangeboden. Helaas voor het weinige animo (wellicht vanwege de vakantie) is deze ingetrokken. Wel werd op deze dag door MDA hun jaarlijkse feestdag gehouden. Een promotiedag voor MDA voor onbekenden met een ride out. Met een 30-tal motoren is MDA op weg gegaan voor een route naar Belgie, Heuvelland en eindigende bij vertrekpunt Dutch Hills.

Op 30 augustus werd, ook weer sterrenkundig gezien, de Harvest Month rit gehouden. Rit wederom uitgezet door Piethein en Ron.

Eind augustus werd de stemming er goed ingezet, want de leden van het Chapter die naar Faak am See de rally gaan bijwonen gaan zich klaarmaken. De zaterdagen tevoren bij Dutch Hill’s bij een kopje koffie, worden gesprekken gevoerd over hoe en wanneer af te reizen. Sommige gaan met de motor, anderen gaan met auto en aanhanger. Allen met hetzelfde doel! Faak onveilig maken…….. tja….. met 100.000 is dat niet zo moeilijk…… en dan bedoel ik natuurlijk niet onze Chapter-leden, maar al die anderen die daar naar toe gaan ;-))

Het jaar gaat nagenoeg teneinde. September en de een na laatste rit staat op de agenda. Een rit waaraan een slordige 10 leden hebben deelgenomen. Slecht weer…….????!!!??? Vakantie?, geen tijd???

Oktober is begonnen, met veel vies weer en stormachtige wind. Juist als we de laatste rit van het jaar voor de deur hebben staan.

November is aangebroken! Dat betekent dat er binnenkort een feestje is. Jo, Roswitha, John en Lex hebben zich met de voorbereidingen bezig gehouden. Het feest werd ditmaal gehouden in het Chalet te Treebeek. De 28e hadden wij het feest! De heren en dame van de feestcommissie, werden op het zaterdagmiddag-leutje bij Dutch Hills, natuurlijk van veel input voorzien. Wat is leuk op zo’n avond, hoe moet je de zaal inrichten, wel graag met entertainment….je kunt het zo gek niet bedenken. Ik kan achteraf wel zeggen dat, de feestcommissie goed geluisterd heeft naar onze leden. De zaal was gezellig versierd met onze Harley-vlaggen en H.O.G.®-vlaggetjes. De DJ die ingehuurd was, gaf al een goed deuntje van rock-muziek weg. Een mooi buffet stond klaar, voor het lekkere eten en in het middag van de zaal daar prijkte zij !!! Ja, daar prijkte zij!!! Het meest gevraagde entertainment voor de avond was inderdaad aanwezig.

De danspaal met daarbij onze eigen echte…….. Dollie !!! De heren hebben zich kostelijk geamuseerd met Dollie. Als je meer wilt weten, kom dan gezellig een kopje koffie drinken, tijdens ons koffie-uurtje bij Dutch Hills Harley-Davidson® op de zaterdag-middag rond de klok van 15-16 uur.

Het feest was heel gezellig, gelukkig had de DJ naast rock ook nog wat soul en konden de dames de beentjes van de vloer doen! Top feest, heel gezellig!

Op 20 december was de Oudejaarsborrel, wederom in de vorm van een American Inn Party, bij Dutch Hills. Helaas……die dag waren ons de weergoden niet optimaal gezind ! Zo vlak met kerst voor de deur, was besloten door Vrouw Wollewop, de dekens uit te kloppen. Een mooie deken van sneeuw lag over de wegen verspreid.

Enkelen hebben het gedurfd de sneeuw te trotseren met eigen gestookte drank, lekker klaargemaakte hapjes naar Dutch Hills te komen. Het was gezellig met de weinigen aanwezigen!

Het jaar is teneinde en we wensen iedereen ‘unne gooje roetsj nao 2010 ‘….