History 1993-2000

Activiteiten van ons “Chapter” tussen 1993 en 2000
1993

In het jaar dat het Chapter is opgericht, is als road-captain aangesteld Henry Witpeerd. Henry heeft toen zo’n beetje als taak gekregen om regelmatig ride-out’s (ritten) uit te zetten voor de reeds 25 leden die de vereniging al rijk was. Ook toen al werden de ritten met namen benoemd. Zo heeft Henry de eerste ‘bloesemrit’ en de eerste ‘terrassenrit’ uitgezet.

Ook in het jaar 1993 heeft de H.O.G.® de European H.O.G.® Rally 1993 georganiseerd en die werd in dat jaar gehouden in ons kikkerlandje en wel in “HOEVEN” !! Dus, zaak voor de leden van het Nuth Limburg Chapter, daaraan deel te nemen. Dit was de eerste deelname van ons Chapter aan de European H.O.G.® Rally.

In 1993 bestond de H.O.G.® inmiddels 10 jaar (wereldwijd) en verder bestond Harley-Davidson® 90 jaar.Er werd in deze H.O.G.® Rally een grote parade georganiseerd waar niet minder dan een slordige 60.000 motoren in hebben meegereden. In de voorste gelederen waren de leden van ZZ-TOP op een Harley-Davidson®.

Ook werd besloten, in samenhang met de dealer Hub van Laarschot, dat er een Harley-dag moest komen. Dit was op 21 augustus 1993 te Vaesrade (op het terrein waar de dealer toen gevestigd was). Dit had heel wat voeten in de aarde, want er moesten activiteiten georganiseerd worden voor de motorrijders, voor de bezoekers zonder motor en voor alle andere gasten. Dus er werd een heel draaiboek opgezet. Er zou een ride-out plaatsvinden, start in het witte dorpje Thorn, met als eindpunt Vaesrade (niet minder dan een slordige 110 km werd die ride-out). Voor deze ride-out kon men inschrijven, er werd een boekje uitgereikt en hierop moest de motorrijder zijn weg vinden naar Vaesrade. Er waren eet-tentjes, drink-tentjes op het terrein in Vaesrade aanwezig. Voor het kids-vertier, maar ook het ouderen-vertier, werd een rodeo-stier neergezet. Wie had de moed om er het langst op te zitten (lees langs te bummelen)

1994

Het tweede jaar dat het Chapter bestond werden er ook weer driftig ride-out’s georganiseerd. Ook in dat jaar was er natuurlijk een European H.O.G.® Rally, welke gehouden werd in Duitsland, München. Een 20-tal leden van ons Chapter zijn naar München gereden. Onderweg (op de eerste dag) zijn ze leden van het Rijswijk Chapter tegen gekomen. Gezamenlijk zijn ze afgereden naar München. Aldaar waren ook leden van Engelse Chapters en met z’n allen hebben ze er een leuke tijd van gemaakt. De rally’s werden altijd zo georganiseerd dat er een tenten-kamp was. Dus de overnachtingen vonden altijd plaats in je (eigen) tentje. En als je dan al eens wat teveel gedronken had kon het zijn dat je per ongeluk tegen iemand anders tentje je pijp ledigde. Dit is in 1994 ook gebeurd, helaas bij onze goede vrienden van het Rijswijk Chapter. Maar die waren niet mis…. die hebben gewoon ‘onze chapter-vlag’ als schade-vergoeding meegenomen. Weg die vlag dus! In dat jaar hebben enkele leden van ons Chapter besloten, aansluitend aan de Rally een vakantie te knopen. Dus die zijn doorgereisd met hun vrouwen en Harley’s naar een vakantie-bestemming. Ook in dit jaar werd weer de bekende “Harley-dag” in augustus georganiseerd. Op deze dag waren veel leden van andere Chapters vertegenwoordigd. Er vond een ride-out plaats, nu vanaf Kasteel Limbricht, met een road-captain voorop, die de groep volgde richting Vaesrade. Het was een super warme dag met veel spektakel, een goede band die buiten optrad maar vooral veel deelnemers, tussen de 1000 en 1500 ! Op de Harley-dag werd dan nu voor het eerst de nieuwe Harley-Davidson® (nieuwe type) gepresenteerd. Deze primeur was aan Hub van Laarschot toebedeeld.

Verder werden de bekende ritten gereden met de diverse leden.

1995

In dit 3e jaar dat het Chapter bestond, werden ook weer de bekende ride-out’s georganiseerd. Veel door de Ardennen, de Eifel en soms ook richting het Schwalm-Nettetal. Net in Midden-Limburg over de (duitse) grens of net over de belgische grens richting De Kempen. Ook voor het eerst op de kalender een camping-weekend, met als doel een vast karakter als evenement.

De Harley-dag kreeg inmiddels een nieuwe naam “Open-Dag” . De ride-out vond plaats door het mooie Limburgse Heuvelland met als eindbestemming natuurlijk Vaesrade, waar weer heerlijk vocht en hamburgers te krijgen waren, naast veel gezelligheid met de leden (ook van andere Chapters). Nu werd voor deze bezoekers er een rodeo-varken geplaatst en omdat er veel collega Chapters aanwezig waren, de Chapter Challenge georganiseerd. Er was dit jaar een Ride + Bike – show en de winnaar kon natuurlijk een leuke prijs in de wacht slepen.

Ook zijn er enkele leden van het Chapter richting de European H.O.G.® Rally vertrokken, die in 1995 gehouden werd in het mooie Spanje, Castellon. Er was zeer goed weer en deze rally heeft ontzettend veel leden getrokken van all over the world (Europe). Omdat de afstand toch wat groter was dan voorheen gaande jaren hebben de leden besloten om niet als groep te vertrekken. Twee groepjes van 4 motorrijders zijn richting Zuid Spanje vertrokken. Tijdens deze H.O.G.® Rally heeft ons Chapter veel opgetrokken met het North East Chapter. Op deze wijze leer je mekaar goed kennen, want zoals gezegd, H.O.G.® staat voor familie. Doordat je elkaar dan leert kennen, neem je ook de moeite als Chapter, om deel te nemen aan de activiteiten/open dagen van de andere Chapters (en niet alleen binnen Nederland, maar ook buitenland).

Verder heeft ons Chapter natuurlijk de inmiddels ‘beroemde’ ride-out’s met de Harley-rijders van ons Chapter door het Belgische, Duitse en Limburgse landschap gereden.

1996

Ook in dit 4e jaar van het bestaan heeft ons Chapter de nodige ride-out’s gehouden. Waaronder natuurlijk de ride-out van de Harley (open) dag. Deze werd luister bijgezet met muziek, een hele happening! De toenmalige secretaris/penningmeester Lou, had altijd wel leuke ideeën, en deze vond dat het Chapter in het 3e jaar van het bestaan rijp was om de Harley-rijders uit te zwaaien voor de parade met een heuse Fanfare.

In dit jaar is de H.O.G.® Europe ook gekomen met het idee om 2 European H.O.G.® Rally’s te houden, een South-rally en een North-rally. De North-rally was in Nederland, Rotterdam. Dus ideaal voor de members van ons Chapter hieraan deel te nemen. De South-rally was in Biarritz/Frankrijk. Enkele leden van ons Chapter hebben de koppen bij elkaar gestoken, hun tentje opgezadeld en richting het warme zuiden gereden.

1997

Een rustig jaar wat het Chapter betreft, wel met leuke herinneringen. De bloesemrit en de terrassenrit zijn uiteraard gereden, naast de overige ritten. In dit jaar is er tuurlijk ook weer een Harley (open) dag geweest. Hiervoor heeft Lou de televisie weten te strikken.Niet alleen de Limburgse zender maar ook het WDR (Duitsland) was in the mood om een verslag op tv te geven, omtrent de festiviteiten die dan toch op zo’n Harley-dag plaatsvinden. Dit was dan ook alweer inmiddels de 4e Harley dag die het Chapter samen met de HD-dealer organiseerde én nog altijd met een uitstekend warm stralend zonnig weertje. De weergoden zijn 4 jaar lang met ons geweest !

De North European H.O.G.® Rally was dat jaar in Lillehammer/Noorwegen. Zes leden van ons Chapter hebben de stoute schoenen (motorlaarzen) aangetrokken en zijn opgereden naar het ‘bittere’ koude noorden (alhoewel in die tijd van het jaar was het toch best wel aangenaam én zeer zeker geweldig rijden). De South European H.O.G.® Rally was aan het Garda-meer/Italië. Ook hier zijn zes leden aanwezig geweest en hebben de vlag van het Nuth Limburg Chapter uitgestald op deze rally. Dus geen rustig jaar voor het Chapter en ook nog eens…… op TV geweest. Al met al is dat niet mis!

1998

Een jaar met jubileum, de club bestond nu 5 jaar ! Dat moest toch wel groots gevierd worden ! De Harley-dag zou dan uiteraard een goed moment zijn om je 5 jarig bestaan te vieren. De ride-out’s hadden inmiddels vorm gekregen in minimaal 1 x in de maand een ritje en iedere ride-out had ook een naam gekregen.

De European H.O.G.® Rally was dit jaar niet meer opgedeeld in north en south, maar 1 rally zoals voorheen. De leden konden zich uitsloven en er een goede vakantie van maken want…… je kon lekker met je Harley rijden naar het mooie, warme, sfeervolle Corfu/Griekenland. Een uitdaging… absoluut… en enkele leden van het Chapter hebben de motor opgezadeld en zijn richting het zonnige zuiden vertrokken. De deelname aan die Rally was niet zo groot door ons Chapter…. maar het zij opgemerkt dát we er wel terdege geweest zijn!!!!

Daarnaast was er in Nederland nog een rally georganiseerd en wel in Giethoorn door het North East Chapter. Hier heeft ons Chapter ook aan deelgenomen en in grote getale in een super goede sfeer. Giethoorn bij uitstek een geschikte plaats om de motor te verruilen voor een bootje. Dat moet je dan als stoere Harley-rijders uiteraard ook uit proberen.

En toen was het augustus 1998, de 5e Harley (open) dag stond voor de deur. Die dag was het gewoon weg géén mooi weer. Ondanks alles waren er toch veel leden van andere Chapters en bezoekers naar deze Harley-dag gekomen. De ride-out was niet groot, dit vanwege het slechtere (regenachtige) weer. Ondanks alles is het nog een volle dag geworden, heeft iedereen zich goed geamuseerd en het jubileum tevreden afgesloten. Gezegd moet worden dat tijdens die 5 jaren dat de Harley-dag georganiseerd is door ons Chapter en maar 1 voorval is geweest. Dit was een licht ongeval, een vrouwtje op een motor is onderuit gegaan.

1999

Het leden-aantal van ons Chapter begon duchtig te groeien, en in het 6e jaar van ons bestaan, hadden wij een slordige 100 leden. Inmiddels had de H.O.G.® road-captains-trainingen verzorgd, waar ieder Nederlands Chapter afgevaardigde leden heen kon zenden. Deze kregen geleerd hoe men de groep bij een ride-out op een veilige manier kon vergezellen. De eerste deelname van ons Chapter aan dit evenement, verzorgd door politie-agenten ingehuurd door de H.O.G.®! Deze hebben onze leden veel safety-tips gegeven.

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer steevast onze maandelijkse ride-out gehad, die door verschillende leden van het Chapter uitgezet werden. Daarnaast hadden we ook besloten om zondags bij elkaar te komen in Schimmert, bij De Meule en vandaar uit naast de ride outs op de kalender, leuke ritjes te gaan maken. Degene die een leuke route in gedachten had kon voorop rijden, de rest volgde zeer trouw. Het jaar 1999 was een uitstekend jaar tijdens deze ride-outs.

De European H.O.G.® Rally werd gehouden in Cheltenham/Engeland. Dus een 20-tal leden van ons Chapter hebben de motor over zee meegenomen en een deel van Engeland onveilig gemaakt (grapje). Ons Chapter heeft ‘voorbeeldige’ leden.

In juli was er de Chapter Challenge Benelux. Die was het vorig jaar ook door H.O.G.® Benelux georganiseerd en was gewonnen door ons collega Chapter “Maasland – Chapter” uit België. Ons Chapter had besloten een delegatie af te vaardigen om daar eens goed te vertegenwoordigd te zijn. Zo gezegd, zo gedaan, 8 leden van het Chapter zijn vertrokken richting het Maasland in Belgie, hebben daar de meest waanzinnige activiteiten moeten verrichten en warempel, wie had gedacht dat ons Chapter zou winnen!!!!!!!!!!!!!!!!

In dit jaar hebben we ook met ons Chapter in december Sinterklaas ingehaald mét de motoren, das weer eens wat anders dan met de boot!