History 2010-2020

Activiteiten van ons “Chapter” tussen 2010 en 2020
2010

Op 2 januari alweer is de Nieuwjaarsborrel gehouden door Dutch Hills Harley-Davidson®. Een beetje in de stijl van de Oudejaarsborrel een kleine 2 weken geleden. Wel gelukkig met wat meer mensen.

Op 17 januari as is de Algemene Ledenvergadering met de aansluitende nieuwjaarsborrel voor de leden van het Chapter. Ook dan zal de activiteiten-kalender gepresenteerd gaan worden.

Wat zou er dit jaar weer allemaal op het programma staan…..

Op 6 april is er een triest bericht doorgekomen. Op deze dag is een lid van onze club overleden. Met Jean Dorren hebben wij een zeer gewaardeerd Chapterlid verloren.

En dan is het 17 januari 2010. De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden in Gemeenschapshuis Welten. Hier voert ons Chapterlid Henk van Boxtel de scepter! Op het programma staat de verkiezing van Voorzitter. Piet Muller heeft zijn dienst van 4 jaren er alweer op zitten. Hij heeft zich herkiesbaar gesteld. In deze vergadering wordt Piet Muller wederom als voorzitter aangenomen, voor een volgende periode van 4 jaren.

Op 11 maart hebben we een ingelaste Chapter avond georganiseerd. Deze stond in het thema van Western Style en spare ribs eten. Met gezellige western muziek en spareribs knabbelen, hebben wij deze avond wederom doorstaan 😀

Dus op naar april want dan hebben we bij onze Sponsor Dealer de jaarlijkse Tech-avond. De heren Technicians, Jack, Lars en Ton verzorgen ons dan van ‘intern Harley nieuws’. Allerlei vragen werden er die avond gesteld, en onze Ton heeft ze allemaal keurig beantwoord.

Het Dutch Hills Weekend met op 17 april de Gear up for the Ride – Truck is door ons ondersteund geworden. Koffie werd uitbesteed aan MDA en wij hebben de innerlijke mens versterkt én de demoritten begeleidt met onze Road Captains ! De zondag was er een ride-out geïnitieerd door Dutch Hills Harley-Davidson®. Deze was richting het Heuvelland, alwaar ook onze Amstel Gold Race verreden werd. Gelukkig hebben de coureurs geen hinder van ons geronk ondervonden.

Koninginnedag!!! Vrijdag 30 april was er de Royal Ride Out. Deze heeft ons over, langs, op Nederlandse en Belgische wegen geleidt. Het zonnetje heeft mooi geschenen!!!

Hemelvaartsdag (13 mei) zijn we gezamenlijk met onze goede vrienden van de Dutch Lighttown Harley-Davidson® Club gaan rijden. Dit doen wij al jaren lang en tweemaal per jaar. Een keer komen zij naar ons toe en de andere keer gaan wij richting Eindhoven rijden. Dit eerste halfjaar van 2010 hebben de vrienden zich uit Eindhoven richting ons begeven. Onze Head-roadcaptain Leon Spobeck had een super mooie rit uitgezet. Een beetje in ons voor heuvellandje (Simpelveld en omstreken) en vandaar uit een mooie route door duitse streken. De dag werd afgesloten met veel gezelligheid en een kopje leut.

De Late Spring ride-out is helaas wegens omstandigheden niet kunnen doorgaan. De weersgoden waren ons totaal niet goed gezind dat weekend, zeker niet die dag. Rene had zo’n mooie route uitgezet, die staat nog in het vat voor later!

Traditiegetrouw is ons camping weekend in het eerste weekend van juni. Dit jaar hebben een 30-tal leden van ons Chapter in Nederland gebivakkeerd. Camping-weekend, oftewel ook familie-weekend, staat vol van gezelligheid. Op vrijdag, onder leiding Lex Odekerken, organisator van het weekend en Leon Spobeck, die de route voorreed, zijn ze vertrokken richting het Veluwemeer. Daar was een mooie camping geboekt met dito caravans. Allemaal bij elkaar zodat de partytent opgezet kan worden, waarin tot in de late uurtje een potje bier getapt kan worden, een glaasje wijn genuttigd kan worden, en vooral veel moppen verteld kunnen worden. Als je terug blikt op de laatste vier jaar dan blijkt dat zo’n familieweekend een belangrijk onderdeel is van onze activiteitenkalender. Tijdens dit weekend, wordt vaak al gebrainstormd voor volgend jaar, worden goede ideeën geboren, van welke aard dan ook! Op zaterdag wordt de omgeving verkend, door een leuke rit te rijden, met een lekkere lunch en in de avond wordt er gezamenlijk gegeten. Zondag na het ontbijt is het opruimen, inpakken, motor opzadelen en een mooie route huiswaarts!!!

Tijdens onze halfjaarlijkse ledenvergadering wordt meestal de feestcommissie samengesteld die het feest voor November gaat optuigen. Daarnaast een terugblik naar 1e halfjaar en een vooruitblik naar het 2e half jaar.

Piethein heeft ons verrast met een geweldige route voor de Surprise ride out. De surprise was echter een leukigheidje van het Chapter aan de leden. Aangezien dit leukigheidje niet in deze rit gepast kon worden (wegens omstandigheden) kan ik het niet vertellen. Wij gaan het later wellicht toepassen en inkleden!!!! ;-))))

Het is the fourth of July. Onze leden verzamelen zich en gaan vertrekken richting Eindhoven. Er wordt weer gereden met DLHDC. Nu zullen zij als host optreden en ons verrassen met een mooie rit. Naar zeggen gaan we richting zeeuwse meren en zee rijden. Zeker is dat wij altijd goed verzorgd worden, culinair alsook met een mooie rit!

Medio juli vertrekken enkele leden, waaronder Ger en Roswitha, Jos Dohmen en Lucien Dohmen, Heniu en Ronny en ook Jo en Carina van MDA, richting de rally in Lugano. Deze wordt gehouden aan het meer van Lugano, aan de zwitserse kant, maar een gedeelte van de spellen zullen gehouden worden in Italië, Campiona. Lago di Lugano wordt nl gedeeld door de grens tussen Zwitserland en Italië. De ontvangst in Lugano was goed te noemen. Leden van ons Chapter zijn nog in het Casino ontvangen geworden. De rit heen en terug heeft hun langs hele mooie passen gevoerd, sommige zelfs op 2484m hoogte. Denk hierbij aan de Furkapass, de Nufenenpass, en de alombekende Gotthardpass. Onze eigen Piethein (nu Treasurer) had de stoute schoenen aangetrokken en heeft in die periode de 2nd European Posse Ride meegedaan. 3 weken in het leer in het zadel. De Posse Ride heeft Piethein langs mooie wegen /weggetjes in Europa gevoerd (Tsjechië, Italië, Hongarije) en ook…..Zwitserland… want Piethein is met tanken, net even buiten Lugano, bij ditzelfde tankstation Heniu en Ronny tegengekomen. Zo zie je maar, dat de wereld van Harley-rijders mooi compact is……..(is wilde het woord klein niet gebruiken, want het strookt niet met Harley 😉 ). In augustus had onze Head-Roadcaptain Leon Spobeck een mooie rit uitgezet. Leon weet altijd mooie wegen te vinden in het grensgebied met Duitsland.

Traditiegetrouw is er de Harleydag Breda. Ook in 2010 zijn we met een stoet motoren richting Breda opgereden, om aan de ride-in mee te doen. Het is een onbeschrijflijk gevoel om steeds weer met een ‘macht aan Harleys’ de stad aan te doen. Breda weet er ook een mooie dag van te maken. Food, drank, bier, motoren en tuurlijk vrouwen. Breda is altijd een rally in het klein ! (red. per 2011 zullen er geen Harleydagen meer georganiseerd gaan worden. Dus 2010 was de laatste dag!).

Augustus geeft ons altijd veel rij-feestjes. MDA had de 22e van deze maand uitgezocht om de MDA-dag te vieren. Jo en Carina verwelkomen dan motorrijders vanuit alle gewesten, streken en omgeving. Je wordt getrakteerd op een rit, koffie mét en gezelligheid!!

Dan breekt de maand september aan. Jawel, de maand van FAAK !!! Een vaste groep van ons Chapter gaat altijd richting FAAK am SEE om aldaar de European Bike Week mee te vieren. Een festijn dat door de jaren heen uit zijn vesten gegroeid is. Je moet bedenken dat er meer dan 100.000 mensen aanwezig zijn, dat betekent over het algemeen dat er zo rond de 100.000 motoren ook dit festijn aandoen. Een week feesten aan een meer met Harley op je netvliezen geplakt. …..

De autumn-rit is helaas niet doorgegaan. De weersgoden waren ons niet goed gezind. Veiligheid voor alles. Daarom aan Driek een zware taak om de laatste ride-out goed in elkaar te steken. Nu is dit Driek natuurlijk wel toevertrouwd. De Stormy Weather Ride-out heeft ons Chapter leuke weggetjes laten zien. Een stop bij een Harley museum, alweer men eventjes op de benen kon en men zich kon vergapen aan kwaliteit van vroeger.

November staat in het teken van ons eigen Chapter feest! Dit jaar georganiseerd door Heniu en Jo. De zaal bij Café Smeets in Merkelbeek werd door Jo en Heniu leuk opgesierd. Een zeer goed buffet stond klaar, gedurende de gehele avond. Muziek werd verzorgd door onze Jean-Paul! Een gezellig feest met goede muziek, nieuwe Chapter leden om te leren kennen. Geslaagd dus!!!!

Met enkele weken rust en alleen elkaar zien onder een kopje leut bij onze Sponsor Dealer Dutch Hills Harley-Davidson® te Kerkrade, is de feestmaand in zicht en dan ook het einde van het jaar. Een mooi motorjaar met nieuwe leden wordt afgesloten bij Dutch Hills onder onze bekende American Inn.

2011

Met nog vers in het geheugen de eindejaarsborrel bij Dutch Hills, staan we vers op de eerste zaterdag van 2011, met een glaasje champagne te toasten op het jaar 2011 met onze leden. Een toast op een goed en veilig motorjaar 2011! 6 Februari alweer was de Algemene Ledenvergadering. Een vergadering waarbij het nieuwe jaar ingeluid wordt, de activiteiten besproken worden en inbreng van de leden heel belangrijk is. De eerste activiteit die ingepland staat is dan alweer de Chapter avond. Deze werd dit jaar in een anders jasje gegoten. Thema navigatie. Piethein, Driek en Lei Kisters hebben verteld over de navigatie-systemen die de meesten van onze leden gebruiken. Garmin en TomTom. Na de avond bleek dat dit een geslaagd onderwerp was. Enkele leden hebben nog per email aan onze Secretary kenbaar gemaakt, welke websites het goed doen met de gebruikte navigatie-systemen.

Lex Odekerken, Assistant-Director, maar ook onze Safety-Officer heeft een middag in elkaar gestoken (op 2 april) om nieuwe leden te verwelkomen. Uitleg te geven hoe wij de veiligheid voorop stellen door te rijden via het follow-up systeem. Piet, Director, zou nog verhelderende uitleg geven over de verhouding H.O.G.® – Chapter – Dealer. Dit natuurlijk onder het genot van een kopje koffie met vlaai. Daarna de beurt aan Lex om onze nieuwe leden in het zadel mee te nemen en het follow-up systeem daadwerkelijk in de praktijk te oefenen. Super idee van Lex, geweldig en geslaagde middag!

9 April, de eerste ride-out. De Asperges-route van Piethein. Uit de algemene ledenvergadering bleek dat leden ook wel eens een ritje op een zaterdag wilde maken. Een gelegenheid bij uitstek om tijdens deze route die heerlijke witte ‘engeltjes’ mee naar huis te nemen voor de zondag !

Maar april had nog een mooie rit op de agenda staan, nl. de Royal Ride-out op 30 april. Met mooie weer voor de boeg werd deze rit uitgezet door Henk van Boxtel, een oud-militair, die hele mooie weggetjes kent en vooral deze op de Royal Ride-out met ons wilt delen.

Dan was het op 8 mei aan ons de beurt om de leden van het Dutch Lighttown Harley-Davidson® Club te verwelkomen in Kerkrade. Jaarlijks doen wij twee ritten met deze club en door de jaren heen kennen wij elkaar al erg goed.

Het Chapterweekend was dit jaar afgestemd aan de H.O.G.® Benelux Rally 2011 hosted by friese Lakes Chapter. John Ubachs, lid van ons Chapter en een beetje een friese kenner geworden door zijn contacten met De Brabander in Hindeloopen, heeft het weekend georganiseerd. De leden zijn met 25 man/vrouw sterk op de motor richting Friesland vertrokken op 3 juni om aldaar te gaan Skutsjezeilen, de 11 stedentocht gaan motorrijden en naar de Benelux Rally te gaan. Vrienden uit the USA van ons lid Piethein, hebben de verbroedering binnen ons Chapter in dit weekend mogen meemaken. Het is een fantastisch weekend geworden met heel veel mooi weer.

Helaas waren de weergoden ons tegen het einde van juni 2011 niet goed gezind. Op 25 juni hadden wij onze eerste Harleydag samen met onze sponsor-dealer Dutch Hills Harley-Davidson® in Kerkrade gepland. In de ochtend, zijn wij met enkele leden richting Op de Vos te Sittard gereden om aldaar andere chapters op te vangen met warme koffie en cake en vandaar uit te begeleiden naar Kerkrade. Helaas hebben wij de grote ketel koffie niet kunnen leegtanken, maar was wel een stoer Fries echtpaar op de motor afgezakt naar het Zuiden. Een echtpaar met Limburgse roots dat al jaren in noorden des noorden van het land woont.

In Kerkrade had de band Green T van Jan Linden zich al geïnstalleerd en heeft met hun muziek heel veel sfeer gebracht. De opkomst van bezoekers was aan de lage kant, de lol echter was er niet minder om !

In juli hadden wij het beter aanstaan. Op twee wekend tijd waren de Bikkeldagen in gevuld en heeft Piethein ons naar het mooie duitse bergland in de VulkaanEifel meegenomen. 18 Personen en 12 motoren zijn op weg gegaan. Bikkelen op de heenweg en bikkelen op de terugweg, dát was het motto. De avond stond in het teken van heerlijk eten (veel schnitzels en obstler en andere gezellige drankjes). Het leek wel onder het eten alsof dát motto bestond uit: het hoeft niet lekker te zijn als het maar veel is……de schaal met schnitzels kwam niet leeg, die werd steeds aangevuld….. (weet dat het eten super smakelijk is geweest !!!). Goed adres om weer een keer naar toe te gaan !!!

Het jaar 2011 is ook het jaar waarin het Ostfold Chapter met ons contact heeft gezocht voor een vriendschaps band. Contacten zijn onderhoud door Lex Odekerken en naderhand overgedragen aan Piethein. Want volgend jaar in 2012 gaan we met het Chapter naar Noorwegen, onze eigen Noorwegen Posse doen. In augustus 2011 zijn de voorbereidende werkzaamheden hiervoor door Piethein opgepakt.

Op 28 augustus zijn wij met een paar man/vrouw sterk van ons Chapter richting het brabantse land gegaan om aldaar met de leden van de Dutch Lighttown Harley-Davidson® Club een mooie rit te rijden. Altijd erg gezellig met hun.

Op 25 september hadden wij onze End of Summer ride-out gepland staan en de laatste rit van het seizoen stond gepland op 9 oktober de Stormy Weather rit. Beide ritten zijn verreden met super mooi en warm weer.

In november stond ons jaarlijks feest weer aan de deur te kloppen. Georganiseerd door Jo Pijls en Lex Odekerken bij Partycentrum in Treebeek/Brunssum. Een feest waarbij de band Green T weer was gestrikt voor de muzikale achtergrond te omlijsten. Geweldig toch als je je eigen lid in de band ziet spelen. Een gezellig avond met een terugblik op het afgelopen jaar, omdat we de beamer hadden opgesteld, waarop alle mooie foto’s en filmpkes van de leden de revue passeerden over 2011.

Als afsluiting van het jaar 2011 nog te vermelden dat, 5 leden van ons Chapter zich in mei ná het Chapter-weekend hebben opgepakt om Normandie in een notendop te gaan doen. John, Jacques, Rene, Leon en Piethein. In 6 dagen tijd hebben zij weer en wind getrotseerd en hebben de kus van Normandie aangedaan, lekker gegeten, vooral Jacques (als ‘franse belg’) voornamelijk het woord laten doen en weer veilig thuis gekomen.

Natuurlijk ook in 2011 werd het jaar tesamen met een oudejaarsborrel onder de inmiddels befaamde naam American Inn-party met de leden en klanten van Dutch Hills Harley-Davidson® uitgeluid. Gelukkig voor dit jaar was het sneeuwmannetje nog niet langs geweest en werd een leuke opkomst verwacht. Met een gezellige man/vrouw of 35 hebben wij slaapmutsjes uitgeprobeerd, eigen brouwsels (van Heniu) gedronken en heerlijk gebak en andere lekkernei geproefd. Altijd weer voor herhaling vatbaar.

En toen was het op naar 2012 . . . een jaar waarin we met verkiezingen te maken gaan krijgen, want Secretary en Assistant Director – termijnen zitten er weer op (4 jaar al).

2012

Traditie is het allerbelangrijkst in ons Chapter. En traditie is het jaar starten samen met onze Sponsor-Dealer Dutch Hills Harley-Davidson® met een borrel. Gelijk in het eerste weekend van 2012 hebben wij gezamenlijk het glas mogen heffen op een nieuw goed motorjaar !

Natuurlijk zijn er frequent Bestuursvergaderingen, maar de allereerste op de agenda staande belangrijkste vergadering is onze Algemene Ledenvergadering. Een vergadering die dit jaar in het teken stond van verkiezing.

Secretary Ronny heeft per begin 2012 haar 4-jaren termijn erop zitten. Daarnaast is medio 2012 de 4-jarentermijn van Lex als Assistant Director verstreken. Ronny heeft zich herkiesbaar gesteld. Lex heeft besloten het bij deze vier jaar te laten. Dus een vermelding in de vergadering van een vacature !

Er worden 38 stemgerechtigden op de vergadering en Ronny is met 37 stemmen voor en 1 blanco stem herkozen tot Secretary. Wat een geweldige benoeming. Tijdens zo’n benoeming schieten woorden helemaal tekort !!!

Binnen het bestuur zijn nu ook al de voorbereidingen voor de komende activiteiten in volle gang en is het Bestuur tevens volop bezig invulling te gaan geven aan een mooi jubileumjaar in 2013 (20 jarig bestaan van ons Chapter).

Als Activities officer is Rob Melessen aangesteld. Hij zal de drukke taak op zich gaan nemen en het begeleiden van activiteiten in samenwerking met Bestuur voor zijn rekening nemen.

In maart van dit jaar hebben wij onze Safety Day, die helemaal in het kader staat van het goed begeleiden van de motoren op een rit. Waar moet je als Safety Officer naar kijken, dus wat is belangrijk en op welke wijze communiceer ik het beste naar onze leden.

Traditie is dat ook elk jaar onze nieuwe leden en de kersverse owners van een Harley-Davidson® benaderd worden voor een New Members Day. Op deze dag zijn de belangrijkste taken weggelegd voor de Safety-Officer en de Head-Roadcaptain. Een uitleg vindt plaats wat H.O.G® oftewel de Harley Owners Group kan betekenen voor jou en als je lid bent van deze Group je ook lid kunt worden van ons Chapter. Rijden is volgens het follow-up systeem. Eerste basiskennis wordt op papier verstrekt en mondeling toegelicht door de Officers en daarna in de praktijk gebracht ! Ontvangst natuurlijk onder een heerlijk kopje koffie en stukje echte limburgse vlaai.

In april staat onze openingsrit voor de deur. Op 15 april gaan de die-hards het ijzeren ros bestijgen voor een rit in limburgse land. De temperatuur oogt goed, maar het blijkt al snel dat goede kleding noodzaak is in het voorjaar.

In mei ontmoeten wij onze vrienden van de motorclub Dutch Lighttown Harley-Davidson® Club. We rijden met deze vrienden 2 x per jaar. Een keer komen ze naar ons en gaan wij de heuvels in, andere keer gaan wij naar het Brabantse land en genieten van de gezelligheid en mooie wegen in Brabant.

MDA oftewel Muscualar Distrofy Association, de stichting met maatschappelijke oogpunt van ons Chapterlid Jo Kleuters, gaat een alternatieve tocht organiseren. In samenwerking met alle Chapters in de Benelux gaat Jo tijdens de Hemelvaart op rit. Hij bezoekt in deze 4 dagen nagenoeg alle Harley-Davidson® Dealers en hun lokale Chapters. Tijdens deze marathon-rit wordt natuurlijk ook ons Chapter/Dealer aangedaan. Wij zullen Jo natuurlijk een stuk begeleiden op deze dag.

Het Chapter van Antwerpen heeft ook een Streetparty georganiseerd. Een gedeelte van ons Chapter gaat naar Antwerpen toe, terwijl een ander gedeelte de lokale Harleydag Sittard gaat bezoeken. De die-hards die naar Antwerpen gaan, en het jubilerend Chapter een hart onder de riem gaat steken, zullen op de terugreis nog de harleydag Sittard in het kort aandoen.

Juni, een maand waarin door H.O.G.® Europe, meestal de European H.O.G.® Rally organiseert. En ook in 2012 wordt deze in Cascais/Portugal gehouden. Veel leden van ons Chapter zullen te zien zijn in Cascais. De echte gaan met de motor afzakken………;-)

Op het eind van de maand juni heeft ons Chapter voor de leden een leuk event in het vat zitten. De leden van Amsterdam Chapter worden bezocht. In de buurt van Monnickendam wordt een herenhuis gehuurd, dat als onderkomen voor het weekend gaat dienen. De leden van het Amsterdam Chapter hebben een geweldige rit in het Noorden des lands uitgezet, met een heuse rit door hartje Amsterdam (ongelooflijk maar waar…). In de avond een overheerlijke bbq gepresenteerd + super de lux gezelligheid. Wederom vrienden gemaakt !

Juni, de drukste maand van het jaar, met rallies, ritten had ook nog de Castle Rally staan. Een alternatieve H.O.G.® Benelux-rally voor alléén H.O.G.®-leden. Daar dit in ons limburgs land werd georganiseerd hebben wij natuurlijk acte de presence gegeven.

Juli, dé maand van de 2e verkiezing. Lex Odekerken zijn 4-jaar termijn zit erop en stelt zich niet meer verkiesbaar. Gedurende het half jaar heeft het Bestuur van het Chapter met enkele leden gesprekken gevoerd, die interesse hadden in deze functie.

Tijdens de vergadering op 7 juli as is de enigste kandidaat John Ubachs. In de verkiezingsronde wordt John gekozen als Assistant Director en wordt het Bestuurs-shirt door Lex aan John overhandigd. John kan deelnemen aan de Bestuurstafel.

Dan is de maand Augustus aangebroken. Onze Treasurer, Piethein, en onze Activities Officer Rob Melessen hebben gedurende het jaar veelvuldig contact gehad met het Ostfold Chapter in Noorwegen.

De Norway Posse staat voor de deur. 22 Leden van ons Chapter gaan een rondreis Noorwegen maken. Veel gesprekken voor deze Posse hebben al plaatsgevonden. Hotels zijn door de vrouw van Rob Melessen, Janine, geboekt, ferries geregeld en ga zo maar door…….

Augustus is de gebombardeerd tot ‘Adventure month’ en het adventure leidt naar Noorwegen.

Voor de leden die achterblijven heeft Henk van Boxtel een geweldige rit uitgezet. Noorwegen mag dan bergen hebben, wij hebben heuvels die net zoveel mooie wegen laat zien !

Huub Pachen, who always has something up his sleeve…. oftewel die altijd wel een leuk ritje op zijn Garmin heeft, had aangekondigd dit jaar de Evening Rit voor zijn rekening te nemen. En zo gaan we in september als de schemer valt de tractorweggetjes in Limburgs Land verkennen. Het was zeer spannend; je weet dat er kuilen op dit soort wegen en paden zijn en je hoopt dat je koplamp het blijft volhouden. Alle spanning + ontlading is er op het eind bij een heerlijke kop warme chocomel buiten op het terras.

In oktober heeft het Bestuur + Activities Officer een geweldig chapter avond op het programma staan. Dit keer eens op een andere boeg gegooid en een thema eraan gekoppeld. Het thema VUUR. Blijkt dat leden zeer geïntrigeerd zijn als er vooral mysterieus gedaan wordt door het Bestuur. De enigste hint was dat je warme kledij + gemakkelijke schoenen moest aantrekken + er een kadootje was. Misschien was het wel het kadootje dat 53 leden naar de Chapter-avond heeft getrokken. Een “tipi’sche chapteravond met een t-shirt als kado. Via www.thefirewithin.nl (bedrijf van Rob Melessen) hadden wij een supergrote TIPI gesponsord gekregen, deze werd aangekleed met zitbanken en heerlijke schapenvellen, vuur in het midden van de tipi waarop de grillworsten gebbq-ed werden en een kop heerlijke erwtensoep. Eten gesponsord door John Ubachs en drinken door onze eigen Sponsoring Dealer Dutch Hills Harley-Davidson®. Klik voor foto’s op de linken of ga naar facebook H.O.G.® Limburg Chapter Netherlands, die link staat er ook.

Deze wijze van chapteravonden gaan we vasthouden op het einde van het jaar !

In oktober hebben we nog een Stormy Weather Tripje gemaakt. Een dag waarbij we geen storm hebben gezien, maar wel een lekkere frisse neus hebben gehaald. Restaurant speciaal voor ons geopend en die heerlijke frites + frikandel serveerde. Dat kun je wel hebben op zo’n dag !

November, dé feestmaand. Voor het eerst sinds enkele jaren werd de feestavond gehouden bij een oude sponsor van de club, nl. In den Hof.

Een gezellige feestavond met een leuke DJ die gezellig plaatjes draaiden, waarbij de dames eens goed konden swingen. De heren die roken zijn altijd te vinden in de gezellige rookruimte die opgewarmd wordt met een houtkachel. Daarnaast een goed buffet waar je lekker van kon smikkelen maakte de avond compleet.

Zo werd het jaar wederom afgesloten met een Oudejaarsborrel. Traditie van Dutch Hills en Limburg Chapter. In de kersverse bar van DHHD werden alle klanten en leden ontvangen. Iedereen bracht wat mee ofwel te smikkelen ofwel te drinken. Eigengereide gerechten, eigen brouwsels uit de kelder……..alles in het kader van GEZELLIGHEID.

Met nog 4 dagen te gaan werd op deze wijze het jaar afgesloten en ieder bedankt voor een geweldig jaar 2012 !

2013

Een nieuw jaar met nieuwe kansen voor de leden, maar vooral het Bestuur van het Chapter. Een jaar waarin veel druk op deze Primary Officers komt te liggen. Het jaar 2013 is het JUBILEUM-jaar van 20 jaar Limburg Chapter Netherlands. Opgericht bij de Harley-Davidson® Dealer Hub van Laarschot te Nuth en nu zetelend in 2013 bij Dutch Hills Harley-Davidson® te Kerkrade.

20 jaar van beweging in een Chapter. Deze 20 jaar beweging vieren met de leden van nu !

Een drukke agenda voor 2013 zal het niet worden. Oogpunt ligt op de viering van ons Chapter met activiteiten die daarop zijn gebaseerd. Een feestavond op de dag dat wij opgericht zijn. Een tastbaar aandenken voor de leden. Leuke activiteiten voor de eigen leden en een 3-landenrit met andere Chapters !

Onze eerste Algemene Ledenvergadering hebben wij alweer erop zitten. Deze was op 3 februari 2013. In deze vergadering weer een mijlpaal bereikt. De loskoppeling van de maximale 2 x 4-jarentermijn van een zittend Bestuurslid. Hij/zij mag nu 4 jaar zitten en zich revolverend herkiesbaar stellen.

Voorbereiding binnen het Bestuur met de Activities Officer zijn in volle gang. Misschien zijn er voor de leden weinig ritten op het programma. Elke maand hebben we echter 1 rit opstaan. Voor het Bestuur ligt de nadruk bij de meerdaagse activiteiten + de feestavond + de bikkeldagen en in juli de onvangst van het noorse Ostfold Chapter.

Tijdens de koffie-uurtjes bij onze SponsoringDealer Dutch Hills Harley-Davidson® is toch maar weer gebleken dat onze Road Captains ons Chapter op de juiste plek in het hart dragen. Onder regie van de Head Roadcaptain Richard Hylkema (onlangs geïnstalleerd door het bestuur in deze secundaire officersfunctie) tesamen met Safety Officer Ron Vrancken (ook onlangs geïnstalleerd) is er in maart 2013 een bijeenkomst van alle Road Captains in functie geweest. De Road Captains hebben zich toch vrijwillig verplicht een rit dit jaar uit te zetten, te begeleiden of zullen zij in andere zin inzetbaar zijn voor het Chapter tijdens activiteiten en evenementen. Met het oog op de gezamenlijke events met onze collega-Chapters uit Noorwegen, Duitsland, Belgie en ons eigen land, is zit een zeer waardevolle bijdrage.

Ook heeft Rob Melessen het touw in handen genomen en stoer aan het Bestuur gevraagd met een activiteiten-team de schouders onder deze events te zetten. Leden zijn opgeroepen zich tot Rob te vervoegen als ze een bijdrage (in welke zin dan ook) willen leveren aan het Chapter.

Inmiddels is het Activities team van kracht in de vorm van ad hoc leden en de vaste leden Rob Melessen (Activities Officer), Piethein Voorhuyzen (Treasurer), Richard Hylkema (Head Road Captain) en Ron Vrancken (Safety Officer). Ed Maas wil graag zijn ondersteuning bieden, zoals ook Rigo Horbag op ad hoc basis.

Tijdens de road captains bijeenkomst in maart is tevens overeengekomen dat elke 2 weken een rit op de agenda dient te staan. Redelijkerwijs kan aangenomen worden dat er dit jaar dan toch een volle kalender zal worden gepresenteerd. Het brengt tevens verlichting bij het Bestuur en het Activities team, die zich volledig kunnen werpen op de feestavond voor de viering onder de leden van ons 20-jarig bestaan, de ontvangst van de Noren en de viering van ons Bestaan via een Open Event tesamen met Liege Chapter, 5th Season Chapter en Breda Chapter.

De datum is aangebroken: 30 maart 2013. Dé dag, 20 jaar geleden, waarop ons Chapter is opgericht. Destijds onder de naam van Nuth Limburg Chapter en later statutair en onder accoordbevinding van de Harley Owners Group naar Limburg Chapter Netherlands.

De feestavond wordt gehouden in Kasteel Elsloo, welke locatie volledig past in ons thema black&white. Tegen een kleine meebetaling werd op deze feestavond een aandenken aan de leden overhandigd. Een mooi wit (white) hemd met ons logo dat mooi onder het leren vast (black) gedragen kon worden.

Een heuse band, die keiharde rock speelde, heeft deze feestavond luister bijgezet. Onze photographer Lei Kisters heeft gezorgd dat het nageslacht ook kan meegenieten met de foto’s op onze website. Natuurlijk ontbrak er aan de inwendige mens ook niets. Drank & food in de vorm van een buffet heeft de innerlijke mens verwend. De band heeft er later op de avond nog voor weten te zorgen dat de beentjes van de vloer gingen. Onder de aanwezigen bevonden zich een lid die het Chapter mee heeft opgericht, leden die het 10 en 15 jarig bestaan hebben meegevierd en kersverse leden. Alles in harmonie over 20 jaar Chapter !

En zo zijn we alweer in de maand april aangekomen. Marianne Vintcent heeft zich bij de L.O.H.® ingeschreven om de eerste rit in Zuid Limburg te doen. Helaas was op 27 april (en de tijd ervoor tijdens de inschrijving) zo’n slechte tijd dat de rit is uitgesteld tot later. Ook dan zal het Chapter alle culinaire ondersteuning aan Marianne leveren om de rit met de Ladies of Harley te laten slagen.

In mei 2013 hebben wij onze vrienden van Dutch Lighttown Harley-Davidson® Club ontvangen en getrakteerd op een mooi ritje Limburg/heuvelland en de coole bochtjes van de buurlanden. Het is altijd feest als we deze gezamenlijke rit ondernemen, veel gezelligheid en goede Harley-praat wordt er dan verkocht.

Driek Houben en Henk Aelmans hebben hun schouders onder het Pinksterweekend gezet. Dit weekend stond in het thema KILOMETERS MAKEN. Driek en Henk hebben een hotel in Bouillon geboekt oftewel LImburg Chapter Netherlands had voor de Pinksteren zetel genomen in het hotel in Bouillon. De vrijdag vertrokken met regenachtig weer. Er waren 26 leden van het Chapter aanwezig en 15 motoren. Driek heeft kennis van de Ardennen, want over toch wel goed begaanbare en heerlijk bochtige wegen is de weg van Limburg naar Bouillon gereden. Vrijdagavond een lekker menu op het programma met veel alcoholisch vertier en goede moppen aan de bar. De zaterdag, die niet zo heel mooi van temperatuur was, is de meute vertrokken voor een intensieve verkenning van de Ardennen. In de avond was in het hotel een barbecue geregeld. Dan worden onder een potje bier toch de Chef de Cuisines geboren ! Zondag na een heus belgisch ontbijt werd de motor opgetuigd, de regenkleding bij de hand gehouden en de route huiswaarts aanvaard. Veel mooie kilometers hebben de leden gemaakt waarover nog goed nagepraat kan worden tijdens een chapteravond.

Mei is een goede motormaand. Normaal gesproken goed weer en heb je het stalen ros weer goed ingereden. Zo ook hebben wij in mei onze vrienden van het 5th Season Chapter ontvangen. Dit jaar hebben wij een gezamenlijke rit in Nederland/Limburg gemaakt. De leden hebben mogen genieten van onze mooie wegen. De vriendschap met dit Chapter is hechter en sterker geworden. Direct, bij vraag of ze graag mee wilden organiseren met de 3-landen rit, heeft het Bestuur zijn toezegging gedaan.

Niet alleen wordt in dit jaar 2013 ons 20-jarig Jubileum gevierd, ook de H.O.G.® bestaat 30 jaar én Harley-Davidson® viert wereldwijd 110 jaar Harley-Davidson®. Zo ook in Rome, Italie tesamen met de Paus in Vaticanstad. 20 leden van ons Chapter hebben in groepjes de reis naar Rome aanvaard en hebben op het Pietersplein gestaan. In Rome werden op 3 plaatsen 110 jaar Harley en 30 jaar H.O.G.® gevierd, in de havenstad van Rome, Lido di Ostia, in Olympic Stadia en Vatican City. In Lido di Ostia hadden onze leden beslag weten te leggen op een chapterhonk bij een lokaal restaurant, annex bistro. De grote tafel onder de immens grote parasols werd in beslag genomen van de ochtend tot de avond. Er werd met elkaar gesproken, gelachen, gedronken en lekker italiaans gegeten. Limburg Chapter Netherlands was in Rome !!!

De thuisblijvers hebben zich echter niet hoeven te vervelen want ook werd in juni de Benelux H.O.G.® Rally gehost door het Kempen Chapter en wel aan het Zilvermeer in Mol. Een heus strand met Harley, H.O.G.® & Traders tijdens mooi weer, heeft hier de H.O.G.®-member entertainment geboden.

En tijdens al deze maanden heeft het Bestuur en het Activities-team niet stil gezeten. De voorbereidingen voor de ontvangst van onze Noorse vrienden werd voorbereid én de 3-landenrit werd op poten gezet.

In de tussentijd heeft Secretary Ronny Houben zich bij het Bestuur gemeld met de mededeling dit jaar nog vol te maken en per 1.1.2014 de functie neer te leggen. Dit om privé redenen. Het Bestuur heeft de hand gereikt naar Ronny en aangeboden de functie nu al over te dragen, zodat tijdens de tweede jaarvergadering, de vacature gemeld kan worden. Om die reden heeft Piethein aangeboden de Ad Interim Secretary te vervullen.

Juli. De Noren komen. Tipi’s worden opgebouwd in Susteren. 6 leden van het Chapter gaan richting Groningen en ontvangen de Noren en gaan met hun een rondje Nederland rijden. Op vrijdag’s komen de Noren en onze leden in Kerkrade aan alweer een barbecue voor zowel de Chapterleden als voor de Noren gearrangeerd is. In totaal komen 70 personen naar de barbecue en dat allemaal in Kerkrade achterom bij de Dealer. De ruimte is geweldig mooi ingericht. Nieuwe barbecues zijn vers gemonteerd en de kolen staan goed te roken om later als grillvuur dienst te doen voor de worstjes, biefjes en kippetjes. We mogen ons als Chapter prijzen dat we zo’n leuke band hebben opgebouwd met deze Noren. De ontvangst van vorig jaar door de Noren in Ostfold wordt door ons zeker hier in Limburg geëvenaard. Na een mooie gezamenlijke week vertrekken de Noren weer richting het koudere front.

Met augustus voor de deur wordt het spannend, want ook ons 20-jarig jubileum willen vieren met een Open Event. Al langer was er een idee een 3-landenrit evenement te organiseren. Nu dat we dit voor iedereen in de Benelux-Duitsland willen openstellen hebben we begin dit jaar onze bevriende Chapters uit Belgie en Duitsland bezocht. Direct was het 5th Season Chapter van Koln en het Liege Chapter bereid te particeperen. Het idee werd gedurende het jaar uitgewerkt tot een compleet evenement waarbij een open inschrijving zou gelden. Inmiddels hebben 150 personen ingeschreven voor de rit + het buffet. Het is een compleet weekend geworden waarbij op de vrijdag aangereden kon worden richting Limburg en iedereen zijn slaapplek in orde kon maken (hotel, camping, e.d.). Zaterdagochtend werden de inschrijvingen verwerkt en werd in groepen van 20 vertrokken. De rit in Nederland is verzorgd door Limburg Chapter, de rit in Belgie door Liege Chapter en de rit in Duitsland door 5th Season Chapter. In Belgie kon men nog van een goede lunch genieten. 3 landenpunt Vaals is aangedaan voor fotoshoots met de groepen. Terugkomst rond 17.00 uur in Kerkrade.

De feestavond met buffet, begeleid door de huisband Green T, werd gehouden bij onze dealer Dutch Hills Harley-Davidson® te Kerkrade. Het was een geweldig weekend, geweldige ride out en geweldige feestavond. Bezoek was er van Bridge Chapter uit Apeldoorn, Lakes Chapter uit Friesland, Den Haag Chapter, natuurlijk de bevriende Chapters, Breda Chapter, Dutch Lighttown Harley-Davidson® Club en ga zo maar door……… Voor herhaling vatbaar !

De kalender gaat bijna naar het einde van het seizoen lopen wat de rit-activiteiten betreft. Toch door dit mooie zomerweer, zijn onze leden nog niet van plan de motor op stal te zetten. Nagenoeg iedere week, of zelfs doordeweeks, worden ritten uitgezet en veel Harley gereden.

Zo hebben wij in augustus 2013 nog iets moois te melden. Nog niet eerder in ons 20-jarig bestaan hebben wij de magische grens van 200 leden gehaald ! Dat staat weer heel mooi in de boeken !!!

September is gearriveerd met een geweldig nazomersweer. Een vergadering op de 10e van de maand staat op de planning. Helaas is de Chapteractiviteit met het thema Water niet kunnen doorgaan. De regengoden zaten vol in de lucht en lieten van zich horen.

De vergadering heeft plaatsgehad in een zeer negatieve toonzetting. Een meningsverschil tussen Director en eigenaar Sponsoring-Dealer en de starre houding van beiden hierin, heeft tot resultaat gehad dat de Director per direct zijn functie heeft neergelegd en in de vergadering heeft bevestigd. Director heeft zijn verhaal uiteengezet, helaas is de kant van de Sponsoring-Dealer ondanks zijn aanwezigheid niet benoemd geworden. Door het opzeggen van bestuurschap van de Director heeft ook de Assistant-Director, wegens privé-redenen, zijn functie vacant gemaakt. Een zware taak voor het zittend Bestuur om nu een volwaardig Bestuur te gaan formeren conform de regels van de statuten en het huishoudelijk reglement. Door deze vergadering is er toch een tweespalt gekomen in de meningen van de leden. Zeer jammer en zeer betreurenswaardig.

Open en transparant wordt er onderling tussen de Chapterleden gecommuniceerd over het voorval. Met positiviteit gaan we de komende maanden tegemoet door met elkaar als leden in gesprek te blijven. De activiteiten op te pakken met veel gezelligheid.

Inmiddels beginnen de dagen te korten en doet de herfst toch zijn intrede. Dit betekent dat de laatste activiteiten op de kalender staan. In september Open House bij de dealer. Chapter verzorgt de demo-ritten en gelukkig hebben we nog heel mooi weer gehad. De 2 dagen zijn goed verlopen.

Oktober is nu gearriveerd en de stormy weather trip staat op het programma en de rit met onze vrienden van het Duits/Kölsche 5th Season Chapter. Onze vrienden hebben ons mooie wegen laten zien en hebben we onze vriendschap weer mooi kunnen ‘aandikken’.

Ook tijdens de stormy weather trip waren er toch een 40 motoren komen opdagen. Je zou het niet zeggen maar ook deze dag hebben de weergoden ons geen roet in het eten gegooid. Onder een (voor de tijd van het jaar) aangenaam temperatuurtje is het ‘bergisch/kempisch’ land bezocht.

November. De dropping op de kalender vermeld als chapteractviteit is omgezet naar een binnenactiviteit. Op deze manier kunnen we alle leden goed tegemoet komen en toch nog een klein feestje eraan verbinden. Een mooi mexicaans buffet en dessertbuffet zal er opwachting doen in Hoeve de Aar en daarna zal er gestreden worden voor een fles Jack Daniels. Hoe? Door de rood/wit/blauw ballroom-bowlingschoenen aan te trekken en de strikes in te zetten!

De bowlingavond had een zeer grote opkomst. Eerst werd er heerlijk gegeten en gedronken en de stoere mannen en vrouwen in rood/wit/blauw opgetuigd hebben de area betreden en hun beste strikes laten zien. Veel strikes laten zien, maar natuurlijk kan er maar 1 winnaar zijn. Jack Daniels slijt nu zijn leven bij Johan Strijckers ! Proficiat, waardig verdiend !!!

Dan is het weer het einde van het jaar met onze All AmericanParty. In het kerstcafé bij Dutch Hills Harley-Davidson®, onze sponsoring dealer, zijn weer alle home-made gerechten verschenen. Tapas in vele maten en soorten, speciale brouwseltjes om alles lekker mee weg te spoelen. Een middag om alle leden het beste te wensen en een gooje roetsj naar 2014.

Op naar 2014, naar een nieuwe invulling van ons Chapter, naar veel plezier, gezelligheid en veilige kilometers over nieuw te ontdekken wegen.

2014

En al snel is het nieuwe jaar weer aangebroken. Een jaar waarin we de eerste Algemene Ledenvergadering starten met een verkiezing van het nieuwe Bestuur. Waarin de kalender van activiteiten voor 2014 getoond wordt en waarin leden zich kunnen opwerpen om alle nieuwe ideeën in te dienen en natuurlijk uit te voeren!

Eerste activiteit staat op zondag 26 januari 2014, nl de Algemene ledenvergadering!

In de eerste ledenvergadering is tot nieuwe Director verkozen: Piethein Voorhuyzen en is als Secretary Guus Theissen aangesteld. De functie van Charity Offier (nieuw binnen ons Chapter) is Raymond Hylkema geworden en als Editor heeft Clementine Houben deze uitdagende functie aanvaard. Een nieuwe start met een nieuw Bestuur waarbij de vacature voor Treasurer nog openstaat. In de vergadering is toestemming gegeven door de vergadering dat ad interim deze bestuursfunctie voorlopig door Piethein ingevuld blijft worden. Per juni as zal ook de nieuwe Membership Officer aangesteld worden, zijnde Rigo Horbag.

Een mooie kalender staat dit jaar op het programma waarin veel rijden voorop staat!

Op 29 en 30 maart waren de Open House dagen van onze Harleydealer Dutch Hills Harley-Davidson®. Op beide dagen heeft ons Chapter hard meegewerkt om ze tot een succes te maken. Demo-ritten zijn gereden en is de inwendige mens niet vergeten. Broodjes hamburgers en frikandellen zijn snel over de ‘toonbank’ gegaan.

En om het nieuwe seizoen goed in te luiden was er op de 29e maart het Chapterfeest. Bij Dutch Hills én in stijl, in westernstijl met een heuse contest, nl wie is de MOST UGLY OUTLAW. Deze is gewonnen door Humphrey, hij was wel bad……(zie ons fotoboek).

Om alles compleet te maken was er een heerlijk cowboy-buffet met kippetjes, spareribs, rijst. Alles vervaardigd door ons Chapterlid die een heuse slager is, Jan Rutten.

Maar om het feest op te luisteren was Big Yank ingehuurd, die alleen muziek maakte op zijn gitaar, mondharmonica. De outlaws konden het niet laten en hebben een deuntje meegezongen, uit volle borst. Degene die niet kon zingen had de mogelijkheid zijn vaardigheden te testen op “the bull”. Een rodeo-stier stond opgesteld en menige batsen doen nu nog pijn…….:-D.

De eerste rit staat op de kalender voor zondag 6 april. Als de weersgoden ons zo gezind blijven als afgelopen weekend (20 graden en volle zon) dan moet het wel weer een fantastische rit worden. In ieder geval is er een lunch geregeld bij ons chapterlid die eigenaar van een camping is, Ruud vd Elsen, in Panningen.

2e Paasdag, 21 april 2014, klokslag 9.30 uur vertrekt de rit vanuit Kerkrade richting het Belgische land. Guus met de kersverse roadcaptains hebben een rit bij onze buren uitgezet. Ondanks dat het 2e Paasdag is én er regen (tuurlijk in Belgie) op het programma stond, waren er toch altijd weer de diehards die aanwezig waren. Via het heuvelige land werd de rit naar Spa/Franchorchamps omgeving uitgezet. Soms denk dat je alle wegen al hebt gezien, maar dan wacht toch weer de verrassing. Met een heerlijke lunch waar een lach en een traan weggepinkt werd en hier en daar nog een natte druppel.

Ondanks het mindere weer was de pret niet minder en een geweldige paastoer !

Soms moet je het ijzer smeden als het heet is. Dat hebben de organisatoren van de Avondrit op 20 mei ook gedacht. Snel is er een geweldige rit in elkaar gestoken en is het Chapter in het avondgloren vertrokken om de zon te zien ondergaan en de maan te zien worden ‘geboren’.

Dan denk je wellicht “leuk, die ritten met het Chapter doen”. Maar onze leden doen meer ! Niet alleen doen zij voor hun eigen veiligheid een safe rider training, die doen ze OOK voor de mede weggebruikers. Zelf zo ver wordt gedacht dat enkele van onze leden (w.o. Driek en Clementine) een Bergtraining hebben gedaan. Ze zijn op 23 mei richting de Hills gereden en hebben daar geleerd hoe om te gaan op steile hellingen (keren, u-bochten) etc…

Vaste prik is altijd de rit samen met onze vriendenvan de Dutch Lighttown Harley-Davidson® Club. Ron Vrancken heeft een mooie rit uitgezet om op 1 juni as het heuvelland in te gaan. Natuurlijk met een lunch stop waar je goed te vertieren, zodat gezellig bijgekletst kan worden.

In deze maand gaan we ook rijden met de vrienden het van 5th Season Chapter uit Keulen. Helaas was de opkomst van onze zijde wat minder. Tijdstip misschien wat ongunstig vanwege de meerdere H.O.G.® Rallies die op het programma stonden?

Zo zijn Marianne en Johan naar de 1e Cologne Harley Days vertrokken. Ook Roger J. was van de party. Voor het eerst werd deze rally in Keulen georganiseerd die je kunt vergelijken met een Harley Dag zoals wij deze in Nederland kennen. Veel plezier & gezelligheid !!!

Zoals het de H.O.G.® betaamt staat in het 1e weekend van juni altijd de H.O.G.® Benelux op het programma. Deze keer werd deze in Larochette Luxemburg gehouden. Een delegatie van Limburg Chapter Netherlands (Guus, Nicolle, Cindy, Humphrey) zijn met chaptervlag richting Luxembourg vertrokken en hebben daar een ‘Hell of a weekend’ gehad, oftwel ‘cool, sweet, super’!

Op het tijdstip van de rally zijn een andere groep van het Chapter het ijzeren ros beklommen en naar de European H.O.G.® Rally in Biograd/Croatia vertrokken (Rigo, Irmgard, Harrie, Marlies, Heniu en Ronny). Een rally waar het warm en warm en warm was, maar ook de rit heen was warm. Zelf op de Hochalpenstrasse, waar toch nog een muur van sneeuw was opgetrokken, mocht bij een stop even de jas open gedaan worden om wat frisse lucht binnen te laten….

Nog anderen van ons Chapter hebben een megarit gedaan. Het Chapterweekend was gepland met Pinksteren. Een gezellig weekend in Braunfels waar zelfs nog 12 leden acte de presence hebben gegeven. Dit omdat er al enkele onderweg waren naar andere rallies én overige het ros gezadeld hadden voor de komende trip. Onze chapterweekend die-hards waren; Piethein, Heinz, Caroline, Fer, Annelies, Huub, Jos, Taco, Rene, Ilse, Ton V & partner !

En de overige (w.o. Ger V & partner, Piethein, Richard, Fer, Annelies) die het ros gezadeld hadden, gingen zich opmaken voor de tocht naar de Norway National H.O.G.® Rally. Ze zijn naar het Ostfold Chapter, onze vrienden, in Noorwegen vertrokken. Stond er een barre tocht op het programma? Het waren vragen die men zich tevoren stelde en daarop de tas hadden ingepakt (regen, kou), maar op waren voor naar veel gezelligheid & vertier te vertrekken. Het samenzijn met het Noors Chapter heeft de kranten in Noorwegen gehaald. Op onze FB-pagina staan enkele reviews te lezen 😀 !

Wat was het in de overgang van juni naar juli toch bijzonder mooi weer. Echt ‘ijsjes-weer’. Zo had ook Richard, onze Head Roadcaptain gedacht. Want binnen 1 week had hij een korte trip in mekaar gestoken om op woensdagavond 2 juli van Kerkrade naar de haven in Maasbracht te rijden. En daar stond ons natuurlijk een geweldig lekker, juist ja, ijsje te wachten.

Voor zondag 13 juli hadden Ger Vergoossen en Lei Kisters een mooie route in elkaar gestoken. Zoals de zomer het betaamt is er zonneschijn … en … ja, helaas ook regen. De rit kon vanwege de stortbuien niet doorgaan. Jammer! Maar van de nood een deugd maken daar zijn wij goed in bij ons Chapter. Dus….een avondrit was voor herhaling vatbaar. De route heeft ons geleid langs wegen en dalen (wel lage dalen want we bevonden ons in het midden van ons Limburgs Landschap) en ook langs de waterplassen die Limburg rijk zijn. Plassen waar talrijk de zwanen broeden en zij met hun donzige bruine mopjes over het water zweefden. Het twee uur lang op de motor zitten werd beloond met een traditioneel avondijsje en koffie!

Tijdens deze rit werd ook verkondigd dat op de 3e donderdag van de maand (dé as 3e donderdag) een verrassing in petto was van Heniu. Hij had die avond de grill aangestoken en een vleugje weemoed gegrilld voor de leden die nog niet zo lang terug waren van de Annual European H.O.G.® Rally in Biograd na Moru/Croatia, nl. cevapcici’s !!! Het was weer een gezellige avond met zo’n kleine 20 leden.

Deze 20 leden stonden ook open voor de aangezegde Monster-rit op 27 juli. Ondanks de voorspelling dat het die dag wel eens kon gaan regenen zijn de leden toch vanaf McD vertrokken voor een rit van 350km. Ze hebben de gehele Eifel verkend, lekkere lunch gehad in het Ahr-tal, en via mooie avontuurlijke wegen de thuisreis aanvaard. De regen is wel gezien maar niet gevallen! Klasse rit, veel plezier en voor herhaling vatbaar!

3 augustus staat de volgende rit op de planning. Uitgezet door Ron Vr. en John W. En wat voor een rit! Eerder werd al een suggestie gedaan om in de ochtend een goed ontbijt te nemen (zoals spek en ei) want een route was voor de zondag van 200km uitgezet. Vanaf McD in Geleen werd de route aangezet richting bruinkool gebied in Duitsland. Gezien het toch nog redelijk weer in de ochtend waren een mooi aantal leden, waaronder een kerseverse Lady of Harley, op de motor gestapt. De route voerde langs mooie wegen, die nog nooit eerder door ons Chapter bezocht waren. Een stop werd ook gemaakt bij een ‘stukje historie over het bruinkool wingebied’. Een paar spatjes regen werden onderweg nog weggewerkt. Al met al een route die nog eens mag worden overgedaan en zeker niet vergeten zal worden.

Zondag 10 augustus. Alweer de halfjaarlijkse jaarvergadering. Nieuwe leden hebben zich kandidaat gesteld voor openstaande vacatures binnen het Officers team en Bestuur. Een vruchtbare vergadering waarin we voor een nieuw Bestuur gekozen hebben en de nieuwe Assistant Director Ron V., Treasurer Frank S. en Secretary Taco N. zijn aangenomen en Rigo H. als New Membership officer. Stoute plannen voor 2015 uitgediept en wat we nog in het vat hebben voor 2014. Er staat weer een mooi 1/2 jaar aan te komen met een voltallig Bestuur die veel in hun mars hebben !

Zondag 17 augustus is er een ingelaste rit op de kalender gekomen. Iemand had toch zin om, ondanks het geweldig stormachtige weer, een rit te maken. Maar 100km; 7 die hards hebben de weg met hem gereden ! Allen goed thuis gekomen en maar een kleine spat regen ! Das nog eens mooi inlassen :-D.

Onze Charity Officer heeft voor 24 augustus een Charity-ride out gepland. Doel van deze rit is geld inzamelen voor een goed doel. Het doel is de Scouting Landgraaf in Brunssum. Onlangs is hun scouting-gebouw afgebrand. reeds eerder in het jaar hebben wij een geldelijke inzameling gehouden. De opbrengst van deze rit en de inzamelingsactie worden nog op ludieke wijze aan deze scouting overhandigd. Het was mooi weer die zondag. Natuurlijk veel dreiging in de lucht maar met hier en daar een spat regen is het een hele mooie rit geworden.

Met september in de lucht en de sfeer die naar herfst ademt staan weer mooie uitdagende ritten op de kalender. 7 september wordt de Mystery Lake Tour gereden. De weg leidt naar het stuwmeer bij Eupen. De rit kon ook wel de Misty tour genoemd worden, zoals gezegd herfst hangt al in de lucht. Een mooie route voorgereden door Richard en Humphrey.

Veel hebben de tas alweer gepakt om richting Faak te gaan naar de H.O.G.® European Bike Week in Faak am See.

Een week later wordt door MDA Europe de charity rit georganiseerd. De opbrengsten (deelname kost eur 5,- pp met bij terugkomst een broodje beenham) gaan volledig naar het goede doel van MDA, nl. kinderen helpen die een spierziekte hebben. Meer info over deze stichting vind je op mdaeurope.org

Als snel zijn we aangeland in de maand oktober. De maand die altijd voor verrassend weer kan zorgen. Regen, zonneschijn en kou ! Wat gaat het dit jaar worden. Vooralsnog wordt de maand ingezet met aanhoudend lekker weer. Dus ritjes worden er nog volop gemaakt. Zo ook weer de 2e rit van het jaar met de vrienden van Dutch Lighttown uit Eindhoven/Leende. Er wordt vertrokken naar de nieuwe stek van Dutch Lighttown en aldaar een gezellig rit samen gemaakt.

Op 21 september heeft ons Chapter de Veteranen nog ondersteund bij hun activiteiten in Roermond tijdens de Indie-herdenking.

Een korte ‘vakantie’ op de motor staat ook weer op het programma. Van zaterdag 18 op zondag 19 oktober wordt vertrokken voor een verblijf in het mooie Luxemburg. Wat een weer heeft de groep begeleid. Zonneschijn all over! Super gezellig weekend alweer gehad.

Dan staat nog de afsluiting op het programma op het eind van deze maand. Helaas kan het oktobikerfest niet plaatsvinden vanwege te weinig deelname. Dit omdat in hetzelfde weekend ook weer de 500 miles in Belgie/Frankrijk verreden wordt. Een tiental leden van ons Chapter zullen alweer acte de presence leveren. Het alternatief is niet minder prettig. Een ‘van alles buffet’ bij Harley-rijder Peter van El Comal in Brunssum!

19 November stond in het teken van ‘nosing & tasting’. Dit omdat er in 2015 een posse naar Schotland op het programma staat. Doel was leden van het Chapter te laten proeven van het hemels goed waar Schotland, naast hun fantastisch mystieke omgeving, om bekend staat: Whiskey !

Een heuse conneur heeft de avond begeleid, geheel afgestemd op kenners onder de leden, maar vooral de niet-kenners. Een leuke avond met goede inhoud, lekkere, uitdagende en nog te leren drinken smaken whiskey.

2015

Het jaar 2015 staat in het teken van het organiseren van leuke evenementen voor het Chapter maar ook om kans te maken om als Chapter voor H.O.G.® Benelux iets te betekenen. Oftewel in de vergadering , het 1e event van dit jaar, werd een geweldig filmpje getoond van ons mooie Limburg én de run om de Benelux Rally voor de H.O.G.® te mogen organiseren.

Daarnaast staat dit jaar een reis voor leden naar Schotland op het programma.

New Members Day heeft alweer plaatsgevonden voor de recent nieuwe leden. Het ledenaantal blijft mooi en gestaag groeien Op onze chapteravond, 3e dvdm, zie je steeds weer nieuwe leden. Dat is mooi ! Of komt het omdat we recentelijk aan een leuke friteuse zijn gekomen (via onze Assistant Director Ron) en deze op onze 3edvdm de ketel warm houdt met versnaperingen. Het vochtgehalte wordt altijd door Dutch Hills op peil gehouden. We worden toch maar als leden verwend.

Zo naderen we het 2e event zonder motor en in het teken van actief zijn. Het Chapterfeest. We gaan lekker eten en drinken bij Hoeve de Aar en de competatieven onder ons kunnen nog een gok wagen op de bowling baan ! Winner takes it all (de prijzen…).

En zo zijn we aangekomen aan de eerste ride out van het jaar. In het teken van Maatschappelijke betrokkenheid. Vorig jaar hebben we bij Dutch Hills voor de Scouting De Landgraaf in Brunssum lootjes laten verruilen voor geschonken prijzen door Dutch Hills. De opbrengst komt ten goede aan de scouting die het pand in brand heeft gehad. Mét de media erbij gaan we per motor op pad en overhandigen een mooi bedrag waarvoor de Scouting potten, pannen e.d. kan kopen !

De rit zelf gaat verder door het binnenland van België met een overheerlijke Italiaanse lunch.

Het weer wordt betrouwbaarder en de zondagen zijn vol zonneschijn. Zeker goed voor de tijd van het jaar, Het is pas april. Dus daarom een ingelaste rit en genieten. . . . . op de motor, het uitzicht onderweg, lunchen in country-style etc….

Tussen de ritten door zorgen de chaptermeetings op de 3e donderdag van de maand ervoor dat we toch in contact blijven met de leden. Natuurlijk tref je mekaar wel op onze FB-pagina, maar niet iedereen heeft FB en daar moet je toch rekening mee houden.

En van de ritten van april gaan we naar de spectaculaire evenement, oftewel de ride-outs die wat langer dan 150 km én meer dan 1 dag duren. Op het programma in mei staat het Chapterevent Schotland. Enkele leden van ons Chapter wilden altijd wel eens Lochness zien. Ze wilden wel eens links van de weg rijden.

Dus zo gezegd en zo gedaan. Head Roacaptain Richard heeft zich in een (toch wel brede) bocht geworpen en alles met behulp van Secretary Taco een 10-daags event in elkaar gestoken. Onze vrienden van de Dutch Lighttown Motor Club vonden dit een geweldig idee en hebben enkelen daarvan aansluiting bij ons Chapter gezocht.

Het werd een vakantie om niet meer te vergeten en helaas ook met een wat mindere kant. Twee leden mochten van het asfalt en een beek proeven maar zijn nu gelukkig weer ongedeerd.

In juni stond het Chapter paraat, in de vorm van 10 leden, om de tocht richting de 24th European H.O.G.® Rally in El Puerto de Santa Maria, Zuid Spanje, te ondernemen.

Ze zijn allen apart afgereisd. De een via de westkant van Frankrijk/Spanje de ander via de Oostkant van Frankrijk/Spanje. De westkant was zonnig en bloedheet, de oostkant helaas wat minder en hebben Rigo en Irmgard de 1e dag helaas 700km in de regen gereden. En wie zegt nu dat ons Chapter geen bikkels heeft !!! 🙂

Tijdens deze H.O.G.® Rally heeft ons Chapter op 21 juni nog een ingelast Charity ride-out gereden. Samenloop voor Hoop had het chapter gevraagd om de renners van deze samenloop 5 km te begeleiden. Aangezien wij maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan heeft onze Charity-officer Raymond zonder blikken of blozen ‘ja’ gezegd.

20 Chapterleden hebben stapvoets deze Samenloop voor Hoop begeleidt! In één woord: Geweldig!

Dan is het alweer juli en hebben wij onze gezamenlijke rit (12 juli) met de HDCN (Harley-Davidson® Club Nederland). Je hebt de H.O.G.® en je hebt de Federatie. De H.O.G.® heeft de Chapters en de Federatie heeft de HDCN-regio’s. Beiden delen we het gemeenschappelijk doel: fun op je Harley mét familie en vrienden ! Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Tijdens de stop was er een druppel en na de stop het zonnetje aan de hemel.

Op 19 juli is alweer de Halfjaarlijkse Ledenvergadering geweest. Vooral met een vooruitblik naar de 2e helft 2015 én zeer zeker het jaar 2016 waarin wij onze EOS2016 gaan ondernemen ! Meer informatie komt gaandeweg ons Chapter de draaiboeken uitwerkt !

In augustus hebben we weer de nodige mooie ritten gereden. Zeker ook met onze vrienden van Motorclub Dutch Lighttown in de omgeving van Eindhoven. In september zal de door hun georganiseerde ‘lichtjesroute’ weer gehouden worden. Een rit in de avonduren waarbij een mooie lichtparade je onderweg vergezeld.

19 September was de MDA-rit. MDA staat voor Muscular Distrophy Association. Jo Kleuters, voorzitter/president van deze Stichting organiseert deze jaarlijkse rit met het Chapter voor donaties van leden in de vorm van geld. Dit geld wordt dan weer op een goede wijze overgedragen aan een stichting of vereniging welke zich ten doel stellen mensen met deze spierziekte het leven te veraangenamen.

In de avond is er dan nog een gezellig stap-tour gepland door ons Chapter in Valkenburg a/d Geul. H.O.G.® Benelux Manager Liza van Hernen met haar man Sander waren ook van de partij. Eerst even een eten bij de mexicaan El Castillo en daarna een kleine kroegentocht. In 2016 wordt door ons de End of Season Party georganiseerd voor alle Benelux H.O.G.® – leden. Op deze wijze voor Liza een kleine kennismaking met de omgeving én onze Limburgse gezelligheid :-).

Het einde van het seizoen nadert. Bij Dutch Hill, onze dealer, is op het eind van september weer Open House. En in oktober staan nog twee mooie verrassingsritten op de kalender.

De ogen van het Bestuur staan alweer richting 2016 gericht. Chapter-week in Wales en de End of Season Party.

Voor 18 oktober had onze Safety Officer Ger Vergoossen een rit samengesteld. Het zou een niet al te lange rit worden maar wél een rit met competitie ! In de ochtend zou worden gereden en in de middag zou worden gestreden. Een kort rit met een koffie/peuk pauze stond op het programma. In de middag zou de lunch buiten genuttigd worden en daarna zou de bucks ter hand genomen worden om op de bölkes te schieten. Dus als een echte schutter. Helaas heeft het weer ons verstek moeten laten gaan, teveel regen om te rijden én te nat om te schieten. Blijft op het programma staan, wel voor 2016!!!

En dan is het einde tijdperk aangebroken. De laatste rit op de kalender: Halloween, 31 oktober 2015. Het wordt al natter en kouder einde oktober maar gelukkig zal er snert (erwtensoep met veel rookworst) worden geserveerd om je warm te houden.

Dan rest ons alleen nog afscheid te nemen van 2015 tijdens de eindejaarsdagen bij Dutch Hills en de blik naar 2016 te wenden waarbij het Bestuur + leden veel organisatiewerk wachten :-)……

2016

….en zo is het jaar 2016 alweer aangebroken. Een jaar dat net zo zacht start als 2015 is geëindigd. Geen noodzaak om de motor de winterstalling in te doen. Op 10 januari is de Algemene Ledenvergadering geweest. Een mooie opkomst van een gemengd gezelschap van oude en nieuwe leden. Fijn dat er zoveel nieuw bloed in het chapter is gekomen en zich belangloos wil inzetten. Vorig jaar heeft de Charity officer zich ten doel gesteld veel ‘knaken’ binnen te harken om een gekozen doel van uit H.O.G.® Benelux te verblijden. Een symbolische cheque is aan een delegatie van Make a Wish overhandigd met maar liefst € 1.200,-. Dat is toch mooi opgehaald !

Nieuwe doelen worden in de vergadering door onze eigen Chapterleden aangedragen. Alle doelen ontvangen een warm hart vanuit de vergadering.

Annemie Wijnands is geïnstalleerd als de nieuwe Officer Ladies of Harley.

De reeds geplande activiteiten worden medegedeeld, waaronder een weekend Vogezen in mei onder de chapeau van Cindy en Humphrey en Richard gaat het chapter begeleiden in een weekse tour naar het Land van The Dragon (Wales).

Op 27 februari was weer de Roadcaptains bijeenkomst. Alle roadcaptains (ook degene die dit jaar op ‘examen’ gaan) hebben zich bij elkaar gevoegd en een mooie kalender voor 2016 neergezet.

Op 10 april start de 1e rit van het jaar ‘Charity – ride out’ helemaal in het teken van maatschappelijke betrokkenheid van ons Chapter. Met een opkomst van 60(+) motorrijders is de rit van start gegaan met Charity-Officer Raymond aan kop. In de middag een heerlijke lunch maar vooral veel saamhorigheid gedurende de dag. Het Chapter voelt zich zeer betrokken met de minder bedeelden in onze samenleving. Plumeau !

Op 16 april staat weer de volgende rit op het programma. Een rit met vertrek vanaf McDonalds te Echt. De vroege vogels kunnen terecht voor een ontbijtje of gewoon een lekkere bak koffie. Een rit waarbij de mannen de vrouwen, onze Ladies of Harley, begeleid worden naar Eksel in België waar onze stoere vrouwen met de LOH Benelux een rit gaan doen. Trots op onze vrouwen!!!

Op 24 april (ja, je leest het goed, 3 weken achter elkaar een rit met het Chapter) staat een 180 km lange rit op het programma. Je kunt het wel de Bloesemrit noemen, want er wordt gereden in het heuvelland. Dan wel in België waar alle struiken, bloemen en bomen in de bloei staan. Waar gaat de rit dan heen? Nou hierzo: er wordt gereden in de Vallei van de Ziepbeek, één van de zeldzame beekdalen die intact is gebleven met een vrij natuurlijke begroeiing en maakt sinds haar ontstaan deel uit van het Nationaal Park H.O.G.®e Kempen. Vervolgens doen we een korte sight seeing door het industriegebied Genk met de mogelijkheid een nostalgische blik op de… Ford fabriek te werpen. Vaarwel Ford Genk. Dan rijden we de Haspengouw in. Dit is de fruitstreek van het Belgische Limburg met zijn kastelen, Vierkants hoeven, kerkdorpjes, holle wegen en vele fruitboomgaarden. Vandaar ook de fruitveilingen en stroopproductie. Elk jaar in april begin mei verandert deze streek in één grote bloesem zee. Een fenomeen dat op dergelijke schaal maar op enkele plaatsen in de hele wereld voorkomt. Na ongeveer 77 km houden we onze eerste stop bij Taverne “de Klee” in Kuttekoven om van een lekkere lunch te gaan genieten. We kunnen er allemaal gewoon “à la carte” eten. Na een uur gaan we weer in het zadel voor het vervolg van deze bloesemrit.

Ook in mei hebben er ritten plaatsgevonden zo ook het Weekend in de Vogezen. Een weekend verlengd met 1 dag zodat er mooi gereden kon worden. Van 13 tot en met 16 mei hebben Cindy en Humphrey de leden van het Limburg Chapter begeleidt naar de Vogezen/Frankrijk. Het werd een geweldig gezellig weekend met mooie ritten en hier en daar toch ook wel wat regen. Gelukkig zijn de rijders + de Harleys niet van suiker :-).

Op het eind van mei stond de H.O.G.® Benelux Rally op het programma. Onze leden hebben acte de presence gegeven tijdens dit weekend georganiseerd door H.O.G.® Benelux in samenwerking met Rotterdam Chapter in Rockanje.

In juni staat vooral op het programma:

– 25th European H.O.G.® Rally in Portoroz te Slovenie
– Tour Wales, Land of Dragon.

Helaas werd de eigen tour in Wales tegelijkertijd georganiseerd met het 25th EHR waardoor er maar 4 leden naar Slovenie zijn vertrokken.

De maand juli staat in het teken van ritjes door en voor de leden en het begeleiden van twee geslaagde vrouwelijke examenkandidaten naar het bal. Tijdens deze laatste rit was er een geweldige opkomst. Vergezeld van …tig motoren werden Joelle en Tessa begeleid naar het Galabal te Mondial Beek. Het waren zoveel motoren dat een hele straat gevuld kon worden !

Ook is dit jaar weer de Europese Posse Ride, ook een H.O.G.® – event, dat georganiseerd wordt door een Belgisch Chapter. Enkele leden van ons Limburg Chapter doen wederom aan de Posse mee.

Verder stond dit jaar in het teken van E.O.S. ’16 oftewel The End of Season Rally, welke voor de H.O.G.® door ons werd georganiseerd in ons mooie Valkenburg. Er stond een mooi stukje in het H.O.G.® magazine (nummer 4-2016): “Zonnige afsluiter van het seizoen”. De Burgemeester van Valkenburg opende de Rally en hield een zeer sympathieke speech waarin hij H.O.G.® leden welkom heette. Onze L.O.H.® officer had een mooie rit voor de dames uitgezet, alom waren er lovende woorden. Het hele weekend was vlekkeloos verlopen en we zijn erin geslaagd om het imago van Harley-Davidson® bij te stellen.

Eind oktober hadden Richard en Driek nog een mooie snert-rit uitgezet waarbij we vergezeld werden door het Light Chapter. Ook weer zonnig weer, maar ditmaal werd de snert op prijs gesteld.

2017

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van januari 2017 heeft de Historian aangegeven haar werk neer te willen leggen. Natuurlijk willen we Ronny danken voor al haar inspanningen over de jaren heen als Historian en Secretary.

De eerste rit van dit jaar werd uitgezet door John Walstock en Piethein Voorhuijzen. De route vertrok vanuit Geleen en na een mooie route konden we de lunch nuttigen bij Ruud van der Elsen op het terras van zijn restaurant Patershof. Het motto was: “Start your engines and keep the Spirit Alive”.

23 april stond er weer een monsterrit op het programma, georganiseerd door Ron Vrancken. Alleen voor de echte ‘Die Hards”!

Start of Season Party op 29 april, bij de beerkompanie te Heerlen. Een heuze bierproeverij, alleen jammer voor sommigen dat er de volgende dag vroeg alweer een RO gepland staat….

Mei: De Chapter Tour van 2017 gaat naar Frankrijk, St. Tropez. Deze chapter tocht is georganiseerd door Henk, John, Raymond, René H. en Richard. Bij gallery zijn foto’s te bekijken.

Verdere activiteiten: Benelux Rally, MagicBike Rudesheim, Samenloop voor Hoop in Landgraaf, Een speciaal korte Vaderdag route van ong 100km georganiseerd door Humphrey en Paul. Een Limburgs-land, de “les trois cimetiere American”, Harley-dagen in Leopoldsburg.

Begin juli: Alternatieve Elfstedentocht te Terherne, georganiseerd door Fer en Annelies.

Op 5 aug was het Hogsback-Chapter uit Engeland geweest; onze Richard had een mooie route voor die dag uitgezet en aansluitend was er nog een gezamelijke BBQ, waar de hongerige en dorstige mannen zich tegoed deden aan al het lekkers wat er werd geboden.

2018

Zeer droevig nieuws in het begin van dit jaar; ons gewaardeerde lid Ruud van der Elsen was na een kort ziekbed overleden. Ons medeleven en gedachten gaan uit naar zijn vrouw Carolien, hun kinderen en kleinkinderen. Wij wensen hun heel veel sterkte met dit enorme verlies.

Het jaar start weer met de opendagen van onze HarleyDavidson dealer Dutch Hills, dit keer met een nieuwe aanpak en we mogen zeggen dat dit goed aansloeg. Deze opzet wordt verder uitgewerkt en we laten dit langzaam uitgroeien tot een groot evenement.

Op 31 maart hebben we ons 25 jarig jubileum gevierd! We konden de rode loper betreden en ons bestuur verwelkomde ons voor het ‘Glamourous Biker Galabal’ met een optreden van de Janse Bagge Bend. Het was een memorabele avond!. Met dank aan het bestuur voor de organisatie!

In mei zijn een aantal van onze leden de Ceska Republica Tour 2018 gaan doen. Ook Rudesheim stond op het programma.

De Benelux Rally-2018 was in juni. De Ride out van 17 juni (7e) voerde ons rondom de Rursee en door het Nationalpark Eifel. Er was hier een afstand gepland van 230km over veel bochtige wegen, dit was een pittige tour georganiseerd door Humphrey en Ronald.

De 8e Ride out was in handen van Richard, we gingen toen een rondje Malmedy maken van 165 km.

Juli was oa gereserveerd voor een ‘American Dream Weekend’, Een weekend voor de leden op een ranch met kampvuur, BBQ en thema-dag. Dit was georganiseerd door Fer en Annelies, ondersteund door nog een paar leden.

In augustus hadden we nog een Ride out met het Rock City Chapter (Amersfoort) Zij zijn van van 17 t/m 19 op bezoek geweest. Er was een gezamenlijke ride-out op zaterdag en na terugkeer van de ride-out een BBQ en daarna stappen in Valkenburg. In deze maand was ook het ‘Thunder in the Glens’ te Aviemore. Een aantal leden (Henk, Trudie, Driek, Clem, Mike en Beate) zijn op eigen initiatief gegaan en hebben ook nog een mooie vlag kunnen scoren. Tegelijkertijd zijn er leden van het ‘Hogsback Chapter’ voor de 2e keer langs geweest om van het mooie heuvelland hier te kunnen genieten. Ook dit werd georganiseerd en begeleid door Richard.

Er werd door sommigen al flink gespaard voor het event ‘European Bike Week’ in Faakersee en eindelijk, 5 t/10 september was het zover. Ons Chapter is daar steeds meer vertegenwoordigd! De veteranen rit werd afgelast vanwege het slechte weer. De week erna, dus op 30 sept was er weer een monsterrit, een rit met 4 sterren, dus niet voor watjes. Een 3 landenrit gemaakt door Ron Jo en Huub.

De End of Season rit vond plaats op 7 oktober. Vanuit Echt, de Kempen, Oirschot, Lieshout etc naar Weert. Uitgezet door de 2 nieuwe roadcaptains Jan en Rene.

Voor de afsluiting van het jaar had onze voorzitter Ron een feestje georganiseerd in het Schnitzel Paradies in Maastricht met Live music! Hartelijk dank Ron, het was heel gezellig!

En dan de laatste maand van het jaar, waarin we konden genieten van een American X-Mas Inn. Op naar 2019!

2019

Het nieuwe jaar begon met het inluiden met een borrel bij onze dealer Dutch-Hills. Daarna hadden we op 20 januari de ALV, toen nog gehouden in ’t Kaar te Beek. Na afloop nog een hapje en een drankje.

In de ALV is door stemmen besloten om de 3e donderdagavond te vervangen door 3e zaterdag middag.

In maart vonden de Open Dagen van Dutch-Hills plaats en in deze maand werd ook de eerste Rideout georganiseerd door Gerrit en Jan.

En voor de eerste keer werd er een tour georganiseerd naar Zuid Afrika door niemand minder dan Dirk. De heren hadden een perfecte samenwerking en met de suggesties van Dirk werd het een culinair festijn met hele mooie momenten waar de mannen nog maanden op konden voortborduren…

De 2e ride out werd verplaatst naar de maandag ivm het Pasen; men kon dus even uitwaaien voor men weer bij moeders of vaders of samen met anderen aan tafel zou gaan. Vertrek en aankomst waren in Echt. Driek en Frank organiseerden de 3e ride out richting het zuiden. Deze rit was ongeveer 195 km en vertrok vanuit Heerlen.

19 mei, deze zondag was de 4e RO richting Belgie voor de meer ervaren rijders. Snelle bochten, haarspeldbochten en wegen, goed om eelt te kweken…. Organisatie: Igor en Humphrey.

Charity Ride op 26 mei, voor kinderen die meer zorg nodig hebben. Meerdere motorclubs waren aangeschreven, de opkomst was hartverwarmend. Die kinderen konden even ergens anders aan denken, ook begeleiders gingen mee. Organisatie RC Richard.

Rond mei is er ook een groep leden naar West Amerika gegaan; we hebben via facebook mogen meegenieten van de mooie momenten die ze daar hadden.

Hogstock Benelux H.O.G. Rally te Garderen. Een leuk event waar een paar leden naar toe zijn geweest.

In juni vond het 28th European H.O.G. Rally plaats te Portugal, Cascais. Mike en Beate zijn hier naar toe geweest, in totaal meer dan 6000km gereden… Ondertussen konden anderen mee gaan met Heinz en René voor een rondje Limboland. Niet zoveel km, maar wij zaten dan ook s’avonds weer lekker thuis wat ook gezellig is! René was trouwens deze maand vol aan de bak want de RO van 30 juni stond ook op zijn conto.

14 juli…. Wat krijg je als je Mydrive van TomTom vraagt en een rondrit van A naar B te maken. Instellingen: maximale bochten, maximale hoogteverschillen. De route: – 165 km lang – geschikt voor elk ervaringsniveau – 3u20 minuten netto rijtijd – eerste halfuur even doorbijten, dan wordt het leuk. – bestaande uit perfecte wegen, route dégradées, haarspeldbochten, doorrijbochten, Strassenschaden, you name it, all included behalve onverharde wegen – een test om te kijken of er losse onderdelen op de motor zitten – mooie uitzichten en boswegen, rustieke dorpjes, etc. Één ding is zeker, uitdagend hoeft niet altijd snel te zijn. georganiseerd door Ger en Taco.

En op 28 juli weer de bijna(?) jaarlijkse Route Degradé. ‘We gaan naar de Ardennen. Roadcaptains Jo en Har leiden ons door vele bochten en langs de mooiste vergezichten naar een lunchplek aan het water. Na de lunch kan het eten goed zakken door het Belgisch wegdek. Lengte rit 200 km.’ Jammer dat er door het slechte weer weinig opkomst was. Maar Jo zou Jo niet zijn wanneer hij geen herkansing gaf en ja hoor, op 4 augustus opnieuw een kans om mee te doen!

De 10 Ride out was goed te doen voor bikers die hun skills wilden verhogen. De RC’s Humphrey en Raymond maakten een Ride out waar iedereen aan mee kon doen en waar je wat kon doen aan je bochtenskills.

Posse naar het Hogsback Chapter, we waren uitgenodigd voor een BBQ en party. Een groot aantal leden zijn er naar toegeweest en hebben een heerlijke tijd gehad. En er was weer een monsterrit georganiseerd op 25 augustus, dit was een speciale RO voor de deelnemers…

Op 9 september hebben we afscheid moeten nemen van een zeer gewaardeerde collega, Ton Roijen. Motorrijder in hart en nieren, het hart op de juiste plek, joviaal en innemend. We zullen hem missen en wensen de nabestaanden heel veel sterkte.

Ook dit jaar weer afgesloten met een End of Season Ride out. Maar ook in de wintermaanden proberen we elkaar op te zoeken. denk aan End of Season Party, de kerst Inn, Borrel bij DH etc. Op naar 2020!