American Dream-18-2

American Dream Weekend

Toen Fer en Annelies vroegen of er Chapter leden interesse hadden om mee te gaan naar het American Dream Weekend hoefde ik niet lang na te denken. De door hen georganiseerde Posse naar Friesland was zo goed bevallen, dat moest wel goed komen. En dat kwam het ook.

Op vrijdag 13 juni vertrokken we vanuit Roermond in de stralende zonneschijn. Die zouden we alle dagen houden.

Eerst naar Dealer in Veghel (Central Harley-Davidson). We werden hartelijk ontvangen en net als vorig jaar was er weer taart bij.

Vervolgens reden we via een prachtige route verder door in de richting van Nijmegen. In Groesbeek was er weer een korte pauze ingepland voor koffie. De route ging verder dwars door Arnhem naar de Posbank. Ik wist niet dat daar zulke mooie wegen waren…..

Toen verder naar de Ham, waar we de komende dagen op een echte, uit Canadeeshout opgetrokken Ranch zouden verblijven. De organisatie had goed voorwerk gedaan, we hebben na een lekkere wandeling naar het dorp lekker gegeten.

American Dream-18-9

Zaterdag was een Ride out voorzien.
De organisatie had het North East Holland Chapter van de HD Dealer Oude Monnink Motors B.V. in Borne bereid gevonden deze taak op zich te nemen.
Een paar Road Captains haalden ons bij de Ranch op en gezamenlijk reden we naar het nieuwe pand van de Dealer. Daar stonden een flink aantal Chapter leden ons op te wachten. Na koffie en de lokale specialiteit Rozijnenbrood werd met zijn allen werd de rest van de route gereden. Totaal reden we met in de 50 motoren de resterende Ride Out!

American Dream-18-2
American Dream-18-3

De lunch gebruikten we bij een HD-motorenmuseum, en velen gingen even naar binnen.

De rit werd voortgezet en ’s avonds kwamen we weer in den Ham uit. Nadat we de motoren op de Ranch hadden geparkeerd, liepen we weer naar het dorp voor het avondeten in een ander restaurant.

Op zondag werden we blij verrast toen een Amerikaanse schoolbus ons ophaalde en wij een rondrit van een 1 ½ uur in de buurt gingen maken. Onderweg werd even gestopt voor een heerlijk ijsje. Met alle schuiframen open was het heerlijk.

American Dream-18-3

De rit eindigde bij een restaurant dat speciaal voor ons op zondag open was. Ook hier was het menu geregeld, en toen we binnen kwamen bleek al heel snel dat het toch een ander restaurant was dan normaal. Zo stonden er banken waar je heerlijk even kon wegdromen, op de WC’s gaven Bromsnor en Saartje aan welke voor wie bedoeld was. Als je er even op lette, vond je heel veel zaken van de serie Swiebertje. Zo was er ook een voorleeshoek, maar die was deze keer niet voor ons……

American Dream-18-6

Vanuit dit restaurant liepen we weer terug naar de Ranch op opgewacht te worden voor een paar wedstrijden. Er werd met luchtbuksen en luchtpistolen geschoten, maar ook met pijl en boog.

Tot in de avond werd er hoefijzers gegooid en lasso geworpen, en intussen werd een uitgebreide BBQ voorbereid. Tot laat in de avond werd er gebakken en gegeten.

American Dream-18-11
American Dream-18-8
American Dream-18-10

Maandag moesten we toch weer aan de terugtocht beginnen. Via Lochem kwamen we in Zutphen aan voor de lunch. Nadat we een heel eind langs de Rijn gereden hadden, werd er nog even in Duitsland getankt.

Omdat er niet alleen maar mensen uit het zuiden waren, werd de Posse afgesloten bij het Boscafé ’t Rimpelt bij Afferden.

Toen de uitgebreide lunch afgesloten was, nam iedereen afscheid van de mederijders en ging iedereen naar huis.

Al met al een heeeeel geslaagd weekeind. Met name Fer en Annelies hebben hier, met ondersteuning van Driek en Clementine, veel werk in gestopt. De hele route voorrijden maakte deel uit van de voorpret!

Ik denk dat in namens iedereen spreek als ik zeg: Organisatie bedankt! Ik hoop dat iets dergelijks ook in 2019 kan plaatsvinden!

American Dream-18-13