Route map

USA Posse 2019

Een kleine 2 jaar geleden kwamen Fer en Annelies op het idee om een rondrit te gaan maken bij de westkust van de USA. Op de motorbeurs klikte het met Bikertrails en al gauw werden de plannen concreet. Ze informeerden bij een aantal mensen of zij ook mee wilden gaan en zo ontstond een groep mensen waarvan de meesten elkaar kenden. De voorbereidende bijeenkomsten wekten al hoge verwachtingen…..

American Dream route

Op 14 september was het zover. Met de trein gingen we naar Schiphol.

Kaarsen
Ton Roijen

Ons Chapterlid Ton Roijen was plotseling overleden en door onze reis konden we niet bij de crematie aanwezig zijn. In de gebedsruimte werd ten tijde van de dienst stilgestaan bij deze gebeurtenis.

We vlogen in één keer van Schiphol naar Los Angeles waar wij door Maarten en Elwien van Bikertrails werden opgewacht. We konden meteen de motoren halen. Iedereen kreeg zijn jonge motor van 2019, mijn bestelde Street Glide had er net 15000 mijl opzitten. De reis zelf was goed voor een fotoboek van 218 bladzijden, dus kun je je voorstellen dat de hele reis niet in detail beschreven kan worden. Dan maar een paar highlights.

Mustang

Mustang

Fer en Annelies hadden er, in verband met Fer, voor gekozen om het eerste deel tot Las Vegas met de auto te rijden. Hoewel het een motortour was, hebben zij lekker genoten van een Ford Mustang cabrio met een 500 pk onder de motorkap. In Las Vegas stapte Fer en Annelies op de motor om de rest van de Posse uit te rijden. Voor Fer was het een tijd geleden dat hij weer op de motor stapte. Dit kon dienen als oefening voor de thuiskomst, Annelies en Fer hadden een nieuwe Electra Glide besteld…..

American Dream-18-2

Warmte

“Drinken, drinken tot het je oren uitkomt” was het devies van Maarten en Elwien. We reden met 40+ graden door de woestijn en ook later hebben we (dankzij het goede weer) dit vaak gehoord.

Grand Canyon

Het is imposant. Iedereen kent de foto’s, maar om het zelf te zien is wat speciaals. Deze dag werd afgesloten door een vlucht met de heli over de Grand Canyon en vervolgens nog een stuk rijden naar Williams op de legendarische Route 66.

Route 66

Route 66

Geen rit is compleet zonder tenminste een stuk van deze route tussen Chicago en Santa Monica te rijden. De dag daarna reden we een flink stuk over de oude Route 66 en proefden een beetje van de sfeer die deze naam over zich heeft. Toen we een half uurtje in het toen rustige dorp Seligman waren, kwamen er 5 bussen met toeristen die dit Route 66 dorp overvielen. Ineens waren wij de ruige HD-binken op deze weg en we zijn nergens zoveel gefotografeerd als tijdens ons vertrek uit dit dorp. Waarom moest ik toch denken aan de film “Wild Hogs”????

Hoover dam was het volgende punt. Met de verhalen op de achtergrond van de totstandkoming van deze dam was het een imposant (maar kort) bezoek.

Las Vegas

Las Vegas

De rit eindigde in Las Vegas. Vóórdat we konden eten werd Annelies overvallen door de verrassing die Fer voor haar in petto had. Bij de “Little White Wedding Chapel” werden de trouwgeloften nog eens dunnetjes over gedaan. Annelies was tot tranen geroerd, dit was een één tweetje tussen Fer en Maarten geweest.

In Las Vegas bleven we een dag over, maar ook tijdens deze rustdag konden we het niet laten toen Maarten voorstelde om naar de Valley of Fire te rijden.

Las Vegas zelf bestaat uit de Strip en de oude Strip met maar één doel, het legen van de beurzen van de bezoekers. De hotels waren imposant. Wij zaten in the Stratosphere, een ouder hotel met 5000 kamers!

Death Valley

Death Valley

Samenvattend: WARM! Maar het rijden was geweldig. Ook hier deden onze koelvesten wonderen. Badwater is het diepste natuurlijke punt van noord Amerika met ruim 85.5 meter onder de zeespiegel.

Het lukt me niet om in de beschikbare plaats overal over uit te wijden, maar samenvattend kunnen we zeggen dat iedereen na de rit van 4280 km in de 13 dagen met een tevreden gevoel naar huis ging. De toch al hooggespannen verwachtingen waren ruimschoots overtroffen. Namens iedereen wil ik met name Fer en Annelies bedanken voor het initiatief en Bikertrails voor de perfecte organisatie!