Truckrun 19 Goodie

Charity Truckrun Helmond

Er werd ons gevraagd of we mee wilden helpen met het begeleiden van de Truckrun 2019. De Truckrun is onderdeel van het ITS Europe event 2019 gehouden te Helmond op 2 t/m 6 Juni 2019. Op de Automotive Campus Helmond zijn demo’s en nieuwste Automotive technieken te zien. Je kon er de solar car bekijken, een step uitproberen, een rondleiding krijgen bij Rijkswaterstaat en er waren diverse kraampjes met lekkernijen.

De Truckrun Helmond (Stiphout) organisatie is een onderdeel van de eerste dag en opening van dit event. Daarbij krijgen gehandicapten de gelegenheid om in een truck mee te rijden. Deze rit moet zo soepel mogelijk verlopen en daar zochten ze begeleiders voor. Er zijn begeleiders bij die zich al véle jaren voor dit event inzetten maar ook ditmaal waren er nieuwe motorbegeleiders bijgekomen.
En om mee te kunnen helpen moet je een Evenement Verkeersbegeleiders Certificaat behalen.

Bijna alle motoren verzamelden zich in Eindhoven, waarna we als groep naar de High Tech Automotive Campus te Helmond reden. Daar werden we ontvangen met koffie en vlaai wat er goed inging. Want wat was het warm, de warmte 2 juni ooit…

Na een briefing waar we nog wat vragen konden stellen gingen we naar de motoren. Het Rode Kruis begeleidde de mensen in de Trucks en toen konden we op pad. De route was 63 km lang. Er werd besloten om vanwege het hete weer alleen de trucks te laten rijden waar een bijrijder bij zat, hierdoor kon het aantal tot ongeveer 67 trucks beperkt worden en vertrok er maar 1 Truckrun. Maar met het aantal motorrijders was moeilijk om alle afslagen, rotondes en kruispunt te tackelen. De trucks moesten dus in gehaald kunnen worden. De organisatie had daarom diverse punten neergezet om via een kortere weg weer vooraan aan te kunnen sluiten.
Het was een mooie dag, veel zon, mooie route, veel gezwaai en alom begrip voor dit mooie event. De bijrijders hebben genoten!

Dank aan alle individuele motorrijders en clubs zoals oa het Dutch Lighttown HD Club, Harley Owner Group (HOG) Corridor Chapter (Central – Veghel) en HOG Limburg Chapter (Dutch Hills – Kerkrade) welke met leden aanwezig zijn geweest.
Truckers Day Stiphout bedankt iedereen (EHBO oa) die zijn / haar medewerking heeft verleend aan het slagen van deze topdag.

Truckrun 19 Opstellen