Charity Event-9

Charity McDonalds 2022

Limburg – Chapter Charity voor het Ronald McDonald huis
Charity Event Dutch Hills

Op zaterdag en zondag 24 en 25 september hebben we gereden voor het goede doel. Dit was een OPEN (voor alle merken motoren) ride out onder begeleiding van het Limburg Chapter.

De Ride Out zag er als volgt uit;

  • 9 uur ontvangst bij Dutch Hills Harley-Davidson met luxe koffie en vlaai
  • 10 uur start ride out
  • 12.30 uur ride inn bij Dutch Hills Harley Davidson
  • 13.00 uur frieten met snack en drankje.

Beide dagen waren mooi weer en een gaven een goede opkomst.

Charity Event pauze plaats

Na de charity tour bijkletsen en lunch nuttigen, waarvan ook weer een deel naar het charity ging.

Later, op de zonnige 6e oktober 2022 hadden wij, het HOG Chapter Limburg en initiator van dit Charity event, samen met onze Harley Davidson dealer Dutch Hills Harley-Davidson uit Kerkrade en de Lunchbox, het genoegen om het resultaat van onze Charity dagen over te dragen aan het Ronald McDonald huis te Maastricht.

Zie hieronder het verloop:

Charity Event verzamelen afgifte fietsen

Verzamelen in Maastricht

Zoals bekend zijn op 12 plaatsen in Nederland nabij ziekenhuizen plaatsen waar met name ouders terecht kunnen om dicht bij hun zieke kind te zijn. Het initiatief hiervoor is 30 jaar geleden alweer door Mc Donalds genomen, en met groot succes. Het Ronald Mc. Donaldhuis in Maastricht heeft 17 kamers die, helaas, gemiddeld 85% van de tijd bezet zijn. Door sponsoring kunnen de vrijwilligers (voor Maastricht al een 80 mensen) ervoor zorgen dat deze ouders even op adem kunnen komen en toch dicht bij hun kinderen zijn.

Charity Event muur impressie

Behalve het in- en uitchecken van ouders ontzorgen deze vrijwilligers alle tijdelijke bewoners. Sommigen blijven enkele dagen, sommige enkele maanden. Het geheel wordt gecoördineerd door een professioneel team. Los van de kamers, waar iedereen zich even terug kan trekken, is er een grote keuken waar de bewoners zelf koken en een gezamenlijke ruimte waar wij koffie en cake aangeboden kregen.

Informatie over het Ronald McDonald huis

Koffie en Cake

Een tijdje geleden had Cindy gevraagd of zij nog iets konden gebruiken. “Ja, fietsen!” en het idee was geboren. Het initiatief van ons Chapter werd overgenomen door DHHD en het resultaat was vier schitterende fietsen. Dit was het resultaat van de Charity Ride Out en donaties van zowel DHHD als de Lunchbox.

De gedoneerde fietsen

Bij deze Charity Ride Outs waren niet alleen Harley rijders welkom, maar ook andere motorrijders leverden via de bestelsite hun bijdrage door deel te nemen. Het ging er niet om welk motormerk je reed, het ging erom dat we als motorrijders gezamenlijk iets konden doen voor een gekozen doel; nu het Ronald McDonald huis te Maastricht. Ook bij de aflevering van de fietsen zagen we enkele bekende gezichten van deze Charity Ride Out. Dankzij de bijdragen van de motorrijders (de donaties van onze leden, de fooienpot op de toonbank en de ruimhartige verdere sponsoring van de dealer Dutch Hills en de Lunchbox) konden wij dit mooie resultaat behalen.
Laten we ons voornemen dit vaker te doen!

groet,
De Charity Officer, Evert Richter