Bitburg2021-21

Kurvenkoenig

Tip van Ger V.

Deze tip (navigatie) had mijn aandacht gekregen en die wilde ik jullie niet onthouden: Kurvenkoenig.
Dit is een interessante site met veel informatie over toertochten, passentochten en motorhotels.
Het is nu uitgebreid voor de motorrijder, wandelaar en fietser.

Kijk op: https://kurvenkoenig.de

Er zijn tours te vinden in Duitsland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Bij de Kurviger-Tourplaner zie je bij het inzoomen hotels en tankstations.


Hoe gaan MRA en Basecamp met de route om?

Bij het maken van een route van Bielefeld naar Bad-Marienberg kreeg ik een mooie route te zien. Deze kun je direct importeren op je navi (met track want dan is hij altijd goed). Maar ik wilde eens testen hoe andere programma’s zoals MRA en Basecamp hiermee omgaan.

DUS:
Deze route gedownload (zonder waypoints en track) en in Basecamp geïmporteerd, het was geen succes; een rechte streep. Toen de route in MRA geïmporteerd; het werd een totaal andere route. (zie foto).

Kurvenkoenig-route

Route in Kurvenkoenig

Route in MRA

Kurvenkoenig-MRAroute

Hierna in Kurvenkoenig de route met de track erbij geëxporteerd.
Deze opnieuw geladen in Basecamp; hier is de route nog steeds als rechte lijn te zien, maar de track wordt nu goed weergegeven.

Kurvenkoenig-Basecamproute

Route in Basecamp met track

Voor de MRA de track met waypoints (zonder waypoints geen weergave) geëxporteerd. Voor MRA veranderd er met alleen de track niets; dezelfde route werd weergegeven.

Conclusie:
Wil je Kurvenkoenig gebruiken, maak dan daar je gehele route klaar met de vormings punten en zet de route dan direct op je navi. Mocht je hem in Basecamp willen gebruiken dan heb je de track nodig om de route te berekenen.
Wil je de route gebruiken in de MRA dan moet je veel vormingspunten toevoegen om de route goed te kunnen importeren.

Direct importeren op de navi

Hiervoor heb ik een nieuwe route genomen. Track en route worden nu direct in de navigatie geladen en vergeleken.

Exporteer de route vanuit Kurvenkoenig. Ik heb track plus route gekozen. Dan kun je hem zo op de navi zetten wanneer deze is aangesloten op de computer.
Of via mail versturen naar je mailbox, en de route openen via de Drive (voor Garmin) app oa van je telefoon. Verzend naar je navigatie toestel en wanneer je connectie maakt wordt de route ingeladen.

Dit is de weergave van de route

Kurvenkoenig-route-navi
Kurvenkoenig-track-navi

Dit is de weergave van de track (witte lijn)

Je ziet dus, twee verschillende weergaven. Wanneer je niet meer vormingspunten in de route zet, ga je ook via deze weg een andere route rijden.

Om dit te voor komen, altijd track meesturen en deze als route herberekenen.

ps: de route loopt nu niet over de snelweg zoals bij de mra weergave, zie tweede foto. Dit komt denk ik om dat snelwegen vermijden op de navi aan staan.