Basecamp en Google Earth

Zoals jullie waarschijnlijk weten konden we voorheen via Basecamp een in basecamp gemaakte route in Google Earth gaan bekijken en volgen.
Nu hadden meerdere Windows gebruikers al problemen om de route in Google Earth te openen, en dat is na de nieuw updates van Basecamp al helemaal niet meer mogelijk. Zie hiervoor het artikel bij gps wijzer. (Met dank aan gps wijzer voor de info!)

Wanneer je met de nieuwste versies van Basecamp wilt blijven werken, of je werkt op de Mac en kunt de oude er niet meer op plaatsen, dan is het volgende te adviseren:

De koppeling tussen BaseCamp en Google Earth Pro is veranderd. De nieuwste versie van Google  Earth Pro staat het openen vanuit BaseCamp niet meer toe. Je kunt het volgende doen om toch de informatie in Earth (Pro) te bekijken:

Exporteer de gegevens vanuit BaseCamp en sla ze op als een KML bestand. Open het KML bestand in Google Earth (Pro). Deze mogelijkheid werkt altijd, maar is wat omslachtiger dan de directe koppeling tussen BaseCamp en Earth Pro. Om dat werkend te krijgen kun je de beschrijving onder punt 2 volgen.

  • Windows BaseCamp: Bestand > Exporteren > Exporteer [Lijstnaam] of  Exporteer selectie > Opslaan als > KML 2.2 document, v2 (*.kml) > Opslaan.

  • Mac BaseCamp: Bestand > Exporteren “[lijstnaam]” > Formaat > KML 2.2 > Exporteren.

  • Start nu zowel in Windows als op de Mac Google  Earth en open het opgeslagen KML bestand

Je kunt nu aan de linkerzijde die ene route die je wilt controleren gaan bekijken en inzomen.